RESTAURANGER & CAFÈER I SJÖSTAN

Smaklig måltid!

I Hammarby Sjöstad finns det mycket att välja på när det kurrar i magen eller när kaffesuget sätter in. Här hittar du mängder av olika typer av restauranger med mat från världens alla hörn, caféer med rykande färska bakverk.
 
 

Restauranger

FRED'S KITCHEN

Fred’s Kitchen Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad bjuder på samma koncept som syskonet Fred’s Food Truck, fast i stillastående form. Här är det amerikansk streetfood som gäller, vällagad och utan krusiduller. Fred’s Kitchen hittas vid kanalen strax intill kajen Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad, med utsikt över vattnet och båtlivet vid Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad.

KALF & HANSEN

Råvarorna är närproducerade och varieras med säsongen i köket på restaurangen som tillagar nordisk, och 100 % ekologisk, snabbmat. För den som är på resande fot är ett tips att kika in i SJ:s bistro där de serverar en typisk Kalf & Hansen rätt – frikadeller, närodlade grönsaker och rotfrukter. Du finner restaurangen på Hammarby Allé 130 i Hammarby Sjöstad.

NYA CARNEGIEBRYGGERIET

I lokalen i Luma i Hammarby Sjöstad bryggs hantverksöl med lokal förankring, och i bistron serveras säsongsanpassad mat som passar bra till bryggeriets öl. De rustika rätterna lagas på utvalda råvaror och inkluderar bland annat hamburgare och husman. Du når dem via telefon: 08-510 650 82

FANDADO

I Hammarby Sjöstad hittar du Restaurang Fandado, som ligger ett stenkast från Lumaparken, Hammarby Allé och Kulturama. På menyn hittar du maträtter med inspiration från olika kulturer och influenser från hela världen. Här kan du äta och uppleva social dining, där du beställer in mindre rätter som serveras family style. Umgås, dela och ät maten tillsammans i en modern, härlig och avslappnad miljö mitt i Hammarby Sjöstad.

RESTAURANG GÖTEBORG

Restaurang Göteborg har verkligen lyckat bygga upp en fantastiskt skön miljö och atmosfär. Under vintern är det öppna brasor och varm choklad som lockar och det höjer mysfaktorn ordentligt. Sommartid däremot sitter du ute och brasan har bytts ut mot flytvästar, metspön och allt som hör sommare till. Extra kul att de har ett 031- nummer fast de ligger i Hammarby Sjöstad. Du når dem via  031-13 99 33

RESTAURANG NAMASKAAR

På Namaskaar, som ligger beläget i centrala Hammarby Sjöstad , hittar du Indisk mat som prisas som en av de bästa i Stockholm. Här äter du autentisk klassisk indisk mat på deras Indian Restaurant eller varför inte prova nya spännande smakkombinationer på deras Indian Bistro som ligger vägg i vägg!

RESTAURANG PONG

Här finner du kanske Stockholms fräschaste och mest prisvärda asiatiska lunchbuffé. Här finns nudelrätter, sushi, thaisallader, friterade rätter. Ät så mycket du orkar! Lunchbuffén serveras vardagar kl. 10:30-15:00. Pris: Lunchbuffé 115 kr. För dig som inte vill ha buffé så har man en lunch-à la carte som serveras ända fram till kl. 17.00. Du finner restaurangen på Jan Inghes Torg 42 i Henriksdalshamen i Hammarby Sjöstad.

TACO BAR I SJÖSTAN

Belugakaviar, gåslever och ostron i all ära. Ibland är det svårt att slå Soft tacos, heta burritos, iskalla margaritas  såser och andra tillbehör. Maten tillagas efter egna recept med unika kryddblandningar och såser. Taco bar. En underbar inredd restaurang på hammarby kaj 8A med vattenhäng precis utanför. Telefon: 08-128 422 00

TEZUKURI SUSHI

Tezukuri sushi i Hammarby Sjöstad  där det bästa serveras från det japanska kökets läckerheter. Som ett litet guldkorn precis vid vattnet har många redan hittat hit på grund av dess goda rykte. Till bra priser får man en gedigen meny där både havets alla godsaker blandas med vegetariska alternativ och fräscha små sallader ingår. Kvalitén på råvaror och service är hög och utsikten ut mot kanalen är ett extra plus. Du når dem via 08-500 991 91

TEXAS LONGHORN

Texas Longhorn är restaurangen utan trams. Här finns inga bollhav, inga ballonger, inga plastclowner, inga milkshakes. Garanterat clownfritt. Maten är också helt utan tramsiga inslag. Idén med Texas Longhorn är att servera rak, enkel och mycket vällagad mat med inspiration från Texas. Enkelt uttryckt har de  alltid velat skapa en plats där deras  gäster kan mötas i kavaj eller T-shirt.  Här är det grillsäsong året runt!

RESTAURANG THAI BOAT

På sommaren är Thai boat ett av Stockholms populäraste mötesplatser med egen sandstrand, färska drinkar, autentiska thaimat och roliga klubbkvällar. Många tycker att Thai boat är en del av Thailand mitt i Stockholm! Endast 5 minuters gångväg från Hammarby Sjöstad!

HAMMARBY SJÖSTAD

Stäng meny