Sjöstadsbon Ali Memarchi med fokus på de hemlösa


Sjöstadsbon Ali Memarchi tog kontakt med oss på lokaltidningen i Hammarby Sjöstad. Han arbetar som regissör och har gjort en kort produktion helt själv utan några pengar involverat som handlar om riktiga hemlösa i Stockholm i dessa Corona tider och att vi inte får glömma bort dem i samhället som har det sämre än många av oss andra.

Tisdagen den 6 april träffade Sjöstadsbladets Michael Andersson, Ali Memarchi för en intervju där han med värme bland annat berättar om Kari och Jonny, själva projektet och filmen. Ali arbetar professionellt som regissör inom reklam och drama och Corona har även drabbat honom och hans bransch mycket hårt, men han vill inte förlora hoppet och säger ”att det alltid finns människor som har det sämre”.

Vad var syftet med filmen?
-Syftet med filmen är att lägga fokus på de hemlösa som inte hörs eller syns så mycket i medier under dessa oroliga tider och hur ”vanliga” människor kan hjälpa till.

Jag ville göra ett passionsprojekt som lyfter samhällets absolut svagaste, fattigaste och ödmjukaste. Jag gjorde detta projekt för dem men även för mig själv för att få perspektiv på livet, vilket jag tror är viktigt i dessa oroliga tider, säger Ali.

”Vi får inte glömma att det alltid finns människor som har det värre än många i oroliga”

Hur lång är filmen
-Filmen är cirka 2 minuter lång. I filmen får vi följa två hemlösa personer där de själva får berätta om situationen ur deras egna perspektiv. Kari och Jonny är bland de många som lever i akut hemlöshet i Stockholm. Detta är en film om deras vardag som hemlösa under coronapandemin.


Andra läste också