Anders Carlbergs minnespris delas ut den 10 november 2022


Anders Carlbergs minnespris delas ut vid en ceremoni på Fryshuset i Hammarby Sjöstad torsdagen den 10 november klockan 13:30–15.00. Priset delas ut i fyra kategorier: Årets unga förebild, Årets påverkare, Årets revanschist samt ett hederspris för livsgärning i Anders Carlbergs anda.

Årets pristagare är fyra människor som kämpar för rättvisa, frihet och att fler perspektiv ska lyftas fram, och som använder sitt ledarskap för att göra skillnad för barn och unga. Pristagarnas namn kommer att meddelas klockan 10.00 den 10 november.

LÄS OCKSÅ: Anders Carlbergs minnespris 2020: Ibbi Chune Jogestrand är Årets unga förebild

Anders Carlbergs Minnespris delas ut till minne av Fryshusets grundare Anders Carlberg som avled 2013. Det blir i år sjunde gången som minnespriset delas ut. Syftet med priset är dels att hålla Anders Carlbergs gärning vid liv, delas att uppmuntra andra till handlingar i hans anda och påminna om att vi alla har möjlighet att påverka och göra skillnad i samhället.

Prisutdelningen kommer att hållas i Klubben på Fryshuset i Hammarby Sjöstad med live publik på plats, samt även streamas för en digital publik. Liksom tidigare år bjuds det på spoken word samt dans- och musikframträdanden.

Läs mer om priset och tidigare pristagare här
https://fryshuset.se/om-fryshuset/anders-carlbergs-minnespris


Andra läste också