Året-runt-satsning i Hammarbybacken


Snart öppnar SkiStar nya Hammarbybacken i Hammarby Sjöstad för allmänheten när Sports & Adventures introduceras i Hammarby Sjöstad, Stockholm på midsommarafton. Hemestertrenden är här för att stanna och som en följd av det stora besökstrycket till SkiStars destinationer även sommartid öppnar nu ett nytt äventyrscenter för alla aktiva stockholmare och besökare mitt i storstaden.

Jonas Bauer, affärsutvecklingschef på SkiStar , Karin Ernlund (C), kultur- och idrottsborgarråd i Stockholm, Nils van der Poel affärsutvecklare Skistar, Anna König Jerlmyr (M) Finansborgarråd i Stockholm och Stefan Sjöstrand vd och koncernchef Skistar. 

Lokaltidningen i Hammarby Sjöstad, Sjöstadsbladet var idag på plats i Hammarbybacken när de nya attraktionerna invigdes. Klätterpark, Mountain Coaster och Mountain Tube med bland andra SkiStars ambassadör Nils van der Poel närvarande, tillsammans med organisationen Kompis Sverige, Stockholms stads finansborgarråd Anna König Jerlmyr samt idrottsborgarrådet Karin Ernlund.

 Stefan Sjöstrand vd och koncernchef Skistar

– Tack vare vår sjätte destination Stockholm Hammarbybacken kan vi göra storstaden lite aktivare och lite roligare med kittlande och utmanande attraktioner för alla som letar efter rörelseglädje och minnesvärda upplevelser mitt i stan. Med satsningen hoppas vi att kunna bidra till att få fler människor i rörelse och samtidigt njuta av Stockholms bästa utsikt, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef på SkiStar.

Inför sommaren 2021 gjorde SkiStar sin största satsning på sommarsäsongen i bolagets historia med konceptet SkiStar Sports & Adventures som vill inspirera till gemenskap och en aktiv livsstil även sommartid. Först ut var SkiStar i Trysil, Sälen och Åre. Med nya SkiStar Stockholm Hammarbybacken får även alla stockholmare och besökare tillgång till konceptet mitt i stan. Dessutom är flera av aktiviteterna tillgängliga året runt.

LÄS OCKSÅ: Hammarbybacken först ut i Sverige med modern sommarskidåkning, etcetera..!

– Vi är väldigt stolta att redan till midsommarhelgen kunna öppna upp flera av nyheterna för allmänheten och vi hoppas att det ska finnas något för alla i nya, familjevänliga Stockholm Hammarbybacken. Och vi slutar inte här. Under sensommmaren introducerar vi först i Sverige modern skidåkning med SkiStar Summerski och Vallestigen; en rolig aktivitetsbana för de minsta som vill ta sig upp till toppen, säger Jonas Bauer, affärsutvecklingschef på SkiStar.

Här är alla sommarens nyheter hos SkiStar Stockholm Hammarbybacken fr o m 24 juni:

Mountain Coaster, SkiStar Hammarbybacken


SkiStar Mountain Coaster:
 vår egna variant av spårrodel eller ”coaster” 800 meter nedför berget på räls; en fartfylld åkattraktion i 40km/h som förhoppningsvis bjuder på adrenalin, skratt och vidunderlig utsikt.

SkiStar Mountain Tube: ta dig ner sittandes i gummiringar på tre olika banor, anpassat för hela familjen och ger garanterat magkittel.

Klätterpark, SkiStar Hammarbybacken

SkiStar Klätterpark: succén från bland annat Åre och Sälen för både ung som gammal, omfattar sju höghöjdsbanor med varierande svårighetsgrad, ett 60-tal hinder varav en 100 meter lång zipline. I Klätterparken klättrar du med Stockholms kanske bästa utsikt, på en total klätterhöjd cirka 80 meter ovanför staden.

– Redan förra sommarsäsongen var en succé med besöksrekord på SkiStars destinationer. Även i år ser sommaren ut att bli en framgång med stor efterfrågan på en aktiv semester på hemmaplan, utan passkrångel, inreseregler och flygplatsköer: bokningsläget* till sommarsäsongen ligger idag på +nio procent jämfört med samma period föregående år. Med nya Stockholm Hammarbybacken gör vi en stor investering och hoppas därmed kunna locka ännu fler besökare året runt, avslutar Stefan Sjöstrand.

Planerad öppning i augusti/september:

SkiStar SummerSki: för den som inte får nog av skidåkning på snö på vintern eller som är nyfiken på att testa finns snart möjligheten att göra det sommartid på närmare 9000 kvm åkbar yta i form av konstgräs nedför berget, för att efterlikna känslan av att åka på snö. Materialet är gjort på delvis återvunnen plast. Dessutom adderas ytterligare yta för en sommarvariant av SkiStar Snow Park med ett tiotal lekfulla element, såsom rails och boxar, för att göra skidåkningen ännu roligare. Målet med SummerSki är att fördubbla antalet skiddagar per år i Stockholm Hammarbybacken och därmed bidra till SkiStars hållbarhetsmål om sju miljoner skid- och aktivitetsdagar till 2030. Planerad öppning i mitten av augusti.

Vallestigen: En kostnadsfri rörelseaktivitet för de yngre barnen som vill ta sig till toppen på ett lekfullt sätt med olika hinder och aktiviteter inspirerat och framtaget av allas favorit snögubben Valle. Öppnar preliminärt samtidigt som SummerSki.

Övriga aktiviteter: löpträning i form av bland annat Salomon Vertcal Challange med ett Stravasegment, vandring, utegym och skiduthyrning kommer att finnas tillgängligt. MTB-cykling är möjligt i till exempel närliggande Nackareservatet. Dessutom kommer flera olika camps och evenemang att erbjudas på plats löpande under året. Stockholm Hammarbybacken kommer därmed att vara perfekta platsen för konferenser, teambuilding eller gruppaktiviteter för familjer och vänner.

Så bokar du: Alla aktiviteter bokas på skistar.com eller via SkiStar-appen. Till Mountain Tubing och Mountain Coaster kan du välja enkelturer och klippkort beroende på vilken attraktion det gäller. För Klätterparken gäller tidsbokning. För SkiStar SummerSki köper du ett SkiPass på samma sätt som vintertid. Boka och läs mer om nyheterna, öppettider mm hos SkiStar Stockholm Hammarbybacken


Andra läste också