Brf Hammarby Strand investerar i nytt geoenergisystem – besparing 50%


Brf Hammarby Strand skriver i ett pressmeddelande att de har tecknat avtal med Enstar AB gällande en Energientreprenad. Projektet innefattar ett nytt geoenergisystem för byggnadens värmesystem. Geoenergilagret består av 20st 400m djupa energibrunnar. Projektet beräknas att starta juni 2021 och avslutas april 2022.

– Brf Hammarby Strand är en driven förening som engagerar sig i arbetet mot en hållbar framtid. Det känns verkligen kul att vi nu tillsammans utvecklar och installerar detta energisystem så föreningen kan nyttja lokal förnybar energi, säger Anders Nykvist, Kundansvarig, Enstar AB.

Brf Hammarby Strand, HSB är beläget vid vattnet i Hammarby Sjöstad och består av 216 bostadsrätter, de 2 fastigheterna hade inflyttning mellan februari 2001 och mars 2022.

Energisystemets installerade nominella effekt uppgår till 528kW. Det nya geoenergisystemet beräknas reducera det totala behovet av köpt energi för värme och varmvatten med ca 50%. Total besparing av köpt energi uppgår till ca 701MWh per år.


Andra läste också