Brf Sjöpärlan satsar på grön teknik & lokal förnybar energi


Brf Sjöpärlan har tecknat avtal med Enstar gällande ett hybridprojekt bestående av ett geoenergilager, frånluftsåtervinning samt ett nytt överordnat styrsystem. Brf Sjöpärlan ingår i en unik gruppupphandling som Enstar gjort tillsammans med Sjöstadsföreningen i Hammarby Sjöstad. Denna installation kommer att förbättra fastighetens energiprestanda och minska påverkan på miljön. Projektet beräknas att starta innan sommaren och avslutas januari 2021.

”Denna unika gruppupphandling, som Brf Sjöpärlan ingår i, visar verkligen hur angelägna bostadsrättföreningarna är i Hammarby Sjöstad att utveckla denna stadsdel och ta ett gemensamt grepp om arbetet mot en hållbar framtid med grön teknik och lokal förnybar energi, säger Anders Nykvist, Kundansvarig, Enstar AB”

Brf Sjöpärlan är beläget i Hammarby Sjöstad där en blandning av vatten, natur och stadsmiljö möts. Föreningen bildades 2002 och består av 44st lägenheter.

Projektet kommer innefatta ett geoenergilager med 5st 340m djupa borrhål, ett större frånluftsåtervinningsbatteri samt 3st värmepumpar, (200kW). Energisystemet kommer att reducera det totala behovet av köpt energi för värme och varmvatten med 70%. Total besparing av köpt energi uppgår till ca 320 MWh per år.


Andra läste också