Brf Sjöstadspiren investerar för framtiden


Brf Sjöstadspiren i Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad investerar i solceller och nytt energisystem.

Brf Sjöstadspiren har inlett ett samarbete med Enstar och tecknat avtal gällande installation av ett nytt effektivt energisystem för produktion av värme, varmvatten och kyla. Utöver det kommer Enstar att installera en solcellsanläggning som blir en av Hammarby Sjöstads största.

Brf Sjöstadspiren är beläget vid vattnet i Henriksdalshamnen i Hammarby Sjöstad och består av 5 stycken fastigheter med 99 stycken lägenheter. Området präglas av en marin miljö och en kontinental känsla med restauranger och promenadstråk. Projekten kommer att löpa parallellt och preliminärt entreprenadslut för solcellsanläggningen är juli 2020 och för geoenergisystemet september 2020.

Hybridprojektet innefattar geoenergi och kyld tilluft sommartid i kombination med solceller. Borrhålssystemet kommer att bestå av 16 stycken 340 m djupa borrhål. Den kylda tilluften ökar komforten i lägenheter sommartid samt används för återladdning av borrhålssystemet. Det nya energisystemet kommer att reducera det totala behovet av köpt energi för värme och varmvatten med cirka 70 %.


Andra läste också