Circle K:s korvar vinner guld i Chark-SM


I slutet av förra veckan avgjordes Chark-SM för elfte gången och Circle K fick inte mindre än två guldmedaljer för korvar som tagits fram exklusivt för drivmedelskedjan tillsammans med leverantören Lindvalls. Signaturkorven K Royal och Jägarkorven (viltkorv med hjort) var korvarna som föll expertjuryn extra i smaken.

Under Chark-SM smakar juryn med 40 experter av charkuterier i 18 olika kategorier. Totalt testades över 650 olika produkter från ett 70-tal företag. Circle K deltog, genom sin leverantör Lindvalls, i kategorin Milt Kryddade Korvar och tog alltså hem två guldmedaljer.

– Det är oerhört hedrande att få guldmedaljer i den här tävlingen då kriteriet är att produkten i stort är fulländad, såväl vad gäller smak, textur och utseende. Vi lägger mycket tid och energi på att vår korv ska vara en smakupplevelse på riktigt, så det här är ett betyg på att vi lyckats väl, säger Anna Pehrson, kategoriansvarig på Circle K i Sverige.

Korvarna som vunnit guldmedaljen är signaturkorven K Royal och Jägarkorven, som är en viltkorv baserad på hjort. Recepten till korvarna är gemensamt framtaget av Lindvalls och Circle K och säljs exklusivt via Circle K:s stationer.

– Chark-SM är ingen dussintävling utan det krävs verkligen kvalitet i allt från råvara till tillagning för att ha en chans att få en utmärkelse. Vi kan nu konstatera att vi inte bara har Sveriges bästa korvmeny enligt tidigare undersökningar från Kantar Sifo, utan även några av de godaste korvarna som Sverige kan erbjuda, avslutar Anna Pehrson.


Andra läste också