Det blir nytt ledarskap på Lugnets skola


Tone Harridsleff blir ny rektor på Lugnets skola i Hammarby Sjöstad. Hon tillträder den 6 februari i samband med att tidigare rektor går i pension.

Tone Harridsleff har varit biträdande rektor på Lugnets skola i tre och ett halvt år. Snart tar hon steget upp till sin första rektorstjänst. Tone har lärt sig väldigt mycket av Agneta Bodin-Söderströms sätt att leda skolan och kommer på många sätt fortsätta i hennes fotspår.

– Agnetas lugna ledarskap har inspirerat mig. Hon är närvarande och stressar inte upp sig. Min målsättning är att fortsätta arbeta på detta sätt. Lugnets skola ska fortsätta vara en lugn skola, säger Tone Harridsleff.

Växte upp i Norge 

Tone Harridsleff växte upp i Norge och beskriver sin egen skoltid som väldigt positiv. När hon flyttade till Sverige som vuxen valde hon att bli förskollärare och utbildade sig därefter till specialpedagog. Så småningom blev hon också skolledare.  

– Jag tycker om att möta människor. Det är det häftiga med att jobba i skolan. Man får möta så många olika människor, både elever, lärare och vårdnadshavare.

Lugnets skola satsar bland annat på att samarbeta med nattvandrare, fältassistenter och andra skolor i Sjöstaden. Skolan ordnar också en kvällsaktivitet, ett så kallat ”kvällshäng”, för sina elever i årskurs fem och sex. 

Fakta

Tone Harridsleff blir ny rektor på Lugnets skola i Hammarby sjöstad. Tidigare rektor går i pension.

Lugnets skola har cirka 800 elever från förskolesklass till årskurs sex. 

Lugnets skola 


Andra läste också