Droger bland unga ökar i Hammarby Sjöstad


I Hammarby Sjöstad i Stockholm märker polisen en ökning av ungdomar som använder droger. I takt med att stadsdelen växer ökar även narkotikaproblemen.

Obesrvatorium ”Tårtan” i Hammarby Sjöstad. FOTO: Kirsti Ringhög

– Det blir mer öppet. Man sitter inte undangömt, utan där man tycker att det är en trevlig plats, säger Peter Lind, tf gruppchef för Polisens yttre ungdomsgrupp.

Polisen i Stockholm jobbar mot narkotikabrott utifrån underrättelser om lägenheter, parker och krogar där drogförsäljning sker. Men en stor del av försäljningen börjar på sociala medier. Den yttre ungdomsgruppen arbetar riktat mot bland annat narkotikabrott.

Brotten ökar i takt med befolkningstillväxten

Hammarby Sjöstad är en stadsdel där polisen märkt en ökning vad gäller narkotikabrott – även om ökningen inte är större än i andra områden i staden.

– Hammarby Sjöstad är en stadsdel precis som Vasastan och Södermalm, men det är en ung stadsdel. Det sker en logisk befolkningsutveckling, vilket gör att all brottslighet kommer att öka på sikt. Vi kan se att det har blivit fler narkotikabrott jämfört med tidigare år, säger Peter Lind.

Förr höll våra ungdomar till på toppen av Hammarbybacken. Och Fryshuset personal fanns på plats.


Andra läste också