Erik Bolander tillträder som VD för Bengt Dahlgren Stockholm AB


Erik Bolander tillträdde den 1:a september som VD för Bengt Dahlgren Stockholm AB. Han har under 5 år varit VD för Bengt Dahlgren Stockholm Projektledning AB. Bengt Dahlgren Stockholm AB sitter idag i Hammarby Sjöstad med ca 170 medarbetare och filialer i Uppsala, Skellefteå samt Mariehamn på Åland.

Innan dess har han arbetat på bland annat Hifab och YIT. Han har även tidigare arbetat på Bengt Dahlgren Stockholm AB under perioden 2000-2006. 

Erik har varit VD för projektledningsbolaget i 5 år och byggt upp det från början och de är idag 17 medarbetare. Erik har även varit delaktig i diverse projekt under tiden.

Erik efterträder Lars Kjellgren, som varit VD sedan 1991. ”Målet har varit att internrekrytera, då vi anser att vår kultur är vår framgång. Erik är en stor kulturbärare och har de egenskaper som erfordras för rollen som VD” säger Lars Kjellgren, som kommer arbeta kvar som vice VD fram till och med april nästa år.

Erik själv kommenterar utmaningen och den nya rollen med orden: ”Det är med ödmjukhet, spänning och glädje jag tar över efter Lars som varit med och byggt upp detta fantastiska bolag i 30 år. Jag känner mig hedrad att Lars, delägarna och styrelsen valt mig för att fortsätta utveckla bolaget framåt. Det med fokus på vårt starka varumärke och enastående kultur.”

VD-bytet skedde den 1:a september 2020.


Andra läste också