Fryshuset bjuder in musikbranschen för att öka mångfalden i Sveriges kulturliv


Sista torsdagen varje månad bjuder Fryshuset in musikbranschen till YOU live – en AW på de ungas hemmaplan. För dem som vill få chans att visa upp sin musik och för branschfolk som söker talanger utöver det vanliga.

I februari lanserades detta nya koncept som ska få musikbranschen att leta efter talang på nya sätt och platser, och därmed kunna upptäcka nya typer av musiker. Vi handplockar de mest lovande oupptäckta artisterna för att uppträda på scen, och unga får dessutom chans att spela upp sin musik för en A&R för tips, råd och eventuell möjlighet till skivkontrakt.

— Vi är övertygade om att vi genom att ta klivet in i de ungas värld kan hitta nya röster, budskap och perspektiv som vi annars riskerar att missa, säger Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm.

— Fryshuset jobbar ständigt med att skapa förutsättningar för att alla unga ska ha samma möjligheter att hitta sin passion och förverkliga sina drömmar. Att vi kan fungera som en brygga mot viktiga aktörer inom musikindustrin, som i sin tur kan öppna dörrar som skapar hopp och framtidstro hos unga, känns fantastiskt, säger Anja Frey.

Den 31 mars är det dags igen. Maya Rose, Popeye, Chelsea Muco, Chris Taylor och Gogge B tar sig an scenen på Fryshuset i Hammarby Sjöstad.


Andra läste också