Fryshuset startar musikkollo med fokus på musikproduktion, låtskrivande och DJ-ing


I sommar går Fryshusets första musikkollo av stapeln. Kollot ska inspirera unga mellan 11-16 år att hitta sin passion inom musiken, vilket i förlängningen kan öka mångfalden i musikbranschen.

Fryshuset har under 2021 och 2022 inlett en storsatsning på musik som passion och kollot är det senaste tillskottet på listan över saker man kan göra inom musik på Fryshuset.

LÄS OCKSÅ: Fryshuset bjuder in musikbranschen för att öka mångfalden i Sveriges kulturliv

”Att unga mår bra när de får hitta och ägna sig åt sina passioner vet vi sedan länge, och nu har vi valt att bredda vårt utbud för unga framtida musiker, vilket känns jättekul”, säger Jessica Wejhem, projektledare för musikkollot.

Fokus på musikkollot är att få testa på olika roller inom musikens värld, allt ifrån att producera musik i datorn och skriva låttexter till att DJ:a.

”Vi vill vidga bilden av vad man kan syssla med inom musik, och öka ungdomarnas intresse för dessa yrken och framför allt låta dem testa på. Det är viktigt att personer från olika områden och bakgrunder finns representerade inom alla delar av musikbranschen”, fortsätter Jessica som även arbetar som DJ.

Musikkollot kör igång sommaren 2022 och ges vid fyra olika tillfällen, vecka 24, 25, 26 och 32. Kollot sker dagtid på Fryshuset i Hammarby Sjöstad mellan 09-16 måndag-fredag. Pris: 2500 kr. Läs mer på Fryshuset.se/musikkollo.

Betala efter förmåga

På Fryshusets lovverksamheter använder vi oss av en prismodell där familjer betalar efter förmåga. Detta innebär att de som har möjlighet får chansen att betala lite mer för att på så sätt bidra till att den som inte har samma möjlighet betalar lite mindre. Vi på Fryshuset vill att alla barn och ungdomar oavsett bakgrund ska få möjlighet till ett meningsfullt sommarlov, att umgås, prova på roliga och utmanande aktiviteter. Våra ledare skapar tillsammans med barnen fantastiska upplevelser under loven vilket ger minnen och vänner för livet. Vi vill inte att ekonomin ska vara ett hinder för att delta.

Till alla kolloveckor finns möjlighet att ansöka om friplats, där kan medlemmar ansöka om att få hela eller delar av avgiften finansierad. Vid frågor eller för att ansöka om friplats mejla till: jessica.wejhem@fryshuset.se

Hur gör man om man vill bidra? Betalning görs enligt fakturan som kommer när man anmält sig. När man betalar avgör man själv hur mycket man vill betala utöver ordinarie pris.


Andra läste också