Gröna Lund storsatsar med Winter Wonderland


Idag var media inbjudna till Gröna Lund och deras vintersatsning Winter Wonderland som öppnar för allmänheten den 2 december. Från december till januari öppnas grindarna till ett Gröna Lund i magisk vinterskrud som man aldrig tidigare upplevt. Parken kommer vara full av sagoväsen, gnistrande och storslagen belysning, spännande vinteraktiviteter och fartfyllda attraktioner för alla åldrar.

Idag fick vi prova alla de nya fartfyllda attraktioner för alla åldrar. Det fanns så många aktiviteter som man kunde göra, det fanns också ett antal restauranger och caféer som serverade mat och dryck. Vi är mycket imponerade av vad Gröna Lund gjort för att förbereda för vintern och vi ser fram emot att kunna njuta igen av alla aktiviteter och den goda maten.

Stora teatern på Gröna Lund.

– Med Winter Wonderland skapar vi en helt unik och magisk vinterupplevelse som man aldrig tidigare upplevt. Hela Gröna Lund kommer bada i magisk belysning och det blir fullspäckat med både åk och spännande vinteraktiviteter för alla åldrar, från de allra yngsta barnen till de after-skisugna vuxna. Det här är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin och den gör att vi nu kan erbjuda härliga upplevelser på tivolit året runt, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.

Winter Wonderland är också en plats för alla som vill upptäcka god och spännande mat i vintertema så som magic pancakes, kanderade äpplen, nyårssupé, brända mandlar, glühwein, fondue, frasiga bubbelvåfflor, färglada regnbågspopcorn eller Pink Hot Chocolate. Winter Wonderland är uppdelat i fem tematiserade områden som alla ger olika magiska vinterupplevelser; Sagolunden, Rainbow Land, Klappfabriken, Bubble Street och Grüna Lund.

Sagolunden
Lilla Området har förvandlats till Sagolunden – ett sagolikt vinterrike där barnen kan träffa Isdraken, Isdrottningen, Godistrollen och de busiga Knytten. Bland magiska snöträd vaknar godisfilurerna till liv och såpbubblor samsas med underlandets förtrollande belysning och åkattraktioner i vinterskrud.

”Disco Bumpers”

Rainbow Land

Mitt emot Stora Scen hittar du Rainbow Land – en galen, TV-spelspixlig värld i regnbågens alla färger. Här kan du utmana dina vänner i ”Rainbow Racers” – Sveriges häftigaste pulkabacke där man glider nerför den 40 meter långa backen i varsin donutformad gummiring. ”Disco Bumpers” flyttar också in under Winter Wonderland – en fartfylld och snurrig vinterversion av radiobilar i discobelysning där gästerna själva styr en rund radiobil på is som både snurrar runt och kan krocka med andra åkare.

Klappfabriken

Välkommen till jordens enda klappfabrik sö der om Nordpolen! Lustiga Huset har bytt skepnad och förvandlats till en galen verkstad i full produktion. Fabriken drivs av alver som brinner för att busa –  så välkommen in på egen risk!

Bubble Street

Inne på Stora Området utanför Coca-Cola Store hittar du Bubble Street – en busig och bubblande gata som tas fram i samarbete med Coca-Cola som också är huvudpartner till Winter Wonderland. På Bubble Street hittar du det nya spelet ”Catch the bottle”, Coke Store och en ljusinstallation som tar dig genom en lysande flaskportal.

Grüna Lund

I området vid Biergarten hittar du Grüna Lund – en alpby som garanterat sett sina bättre dagar! Det fanns en tid när den alpinspirerade byn var en pulserande skidort, men nu har liftsäkerhet och pistunderhåll fått ge vika för After Ski och festligheter för både stora och små. Här kan du utmana dina vänner i bland annat de nya spelen skidskytte, pingvinkatapult och ishockey eller njuta av en rykande het fondue eller alpernas bästa glühwein.

Winter Wonderland

Winter Wonderland är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin. Denna nya vintersatsning, där Coca-Cola är huvudpartner, förväntas locka ca 150 000 gäster under 23 öppetdagar och kommer att skapa ca 1 400 nya arbetstillfällen. Winter Wonderland öppnar fredagen den 2 december och håller öppet under adventshelgerna samt hela jullovet ända till 8 januari (2-4 december, 9-11 december, 16-18 december samt 26 december-8 januari). Alla biljetter förbokas på Gröna Lunds hemsida www.gronalund.com.

Eldshow.

Andra läste också