Hammarbybacken öppnar 25 januari


De senaste veckornas snö och kyla tillsammans med Stockholms stads klartecken kring utomhusaktiviteter i pandemitider gör att SkiStar Hammarbybacken äntligen kan öppna delar av skidsystemet för alla skidsugna stockholmare. I Hammarbybacken, precis som på SkiStars samtliga destinationer, införs en rad försiktighetsåtgärder för att kunna erbjuda ett tryggt och coronasäkert besök i skidområdet.

Stefan Sjöstrand vd Skistar

-Det är väldigt glädjande att snöförhållandena är så pass goda att vi äntligen kan öppna upp vintersäsongen och välkomna alpina skidåkare i Stockholm till oss i Hammarbybacken. Vi vet att det är många som längtar efter att ta några åk i världscupsbacken mitt i stan, inte minst i dessa pandemitider då många jobbar hemma och kanske är mer stillasittande än tidigare. Alpin skidåkning är ju en kontaktfri utomhusaktivitet och FHM har konstaterat att risken att smittas av covid-19 utomhus t ex i backen eller liften är liten. Det är dock oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att följa försiktighetsåtgärderna från oss och myndigheternas rekommendationer, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

Skistar Hammarbybacken svart vit

LÄS OCKSÅ: Hammarbybacken öppnar när det går att erbjuda bra skidåkning

För att undvika trängsel och onödiga köer kommer SkiStarshop (skiduthyrningen) att hållas stängd i samband med öppningen och besökarna rekommenderas att förboka och ladda på SkiPass på skistar.com eller i SkiStar-appen. Som på övriga skidorter införs ett särskilt kösystem till liften med fållor och uppmaning att hålla en stavlängds avstånd. Den servering som finns på plats kommer att flytta utomhus.

Snökanoner i hammarbybacken

Hammarbybackens skidhyra är stängd på grund av att pandemilagen inte kan efterlevas.

-Det blir en annorlunda säsong i Hammarbybacken denna vinter men vi gör vi allt vi kan för att coronasäkra skidåkningen hos oss. Om det blir mycket folk vissa dagar kan vi komma att begränsa antalet åkare, så min starka rekommendation är att vara ute i god tid och hålla koll på senaste nytt på skistar.com, säger John Midelf, platschef för SkiStar Hammarbybacken.

Öppettider fr o m 25 januari:
Måndag-fredag: kl 15-21
Lördag-söndag: kl 9-18

Vid säsongsöppning kommer båda rullbanden i barnbacken att vara öppna samt Åre-backen med tillhörande lift. I anslutning till Hammarbybacken pågår ett stort byggprojekt vilket gör att antalet parkeringsplatser är begränsade så rekommendationen är att parkera på annan plats i närheten.

Skidskola kommer att erbjudas i Hammarbybacken i samarbete med Friluftsfrämjandet och bokning görs via stockholmsskidskola.se


Andra läste också