Hammarbybacken öppnar när det går att erbjuda bra skidåkning


SkiStar Hemsedal var först ut att berätta att destinationen öppnar för skidåkning 11 december tillsammans med SkiStar Trysil och nu står det även klart att SkiStar Åre, Sälen och Vemdalen öppnar under vecka 51*. Efter en intensiv höst med en tät dialog och flertalet samrådsmöten med lokala och nationella aktörer inom såväl vården och räddningstjänsten som med näringen genom destinationsbolagen och branschorganisationerna i Sverige och Norge inför SkiStar flertalet försiktighetsåtgärder.

Hammarbybacken i Hammarby Sjöstad Foto: Kirsti Ringhög

Syftet är att kunna erbjuda en trygg och säker vistelse i vinter med omtanke för gäster och medarbetare. De senaste veckorna har dessutom snöproduktionen gått för högtryck och tillsammans med en hel del natursnö som fallit de senaste dagarna och kallare temperaturer är skidorterna redo att öppna upp för alla skidsugna gäster.

-Det är väldigt glädjande att snöförhållandena är så pass goda att vi äntligen kan öppna upp vintersäsongen och välkomna alla gäster till oss. Vi har infört en rad försiktighetsåtgärder för att göra det tryggt och smidigt för dig som gäst hos oss i alltifrån liftkön och värmestugan till när du checkar in digitalt på ditt boende eller laddar på ditt SkiPass. Det är också oerhört viktigt att vi alla hjälps åt att följa försiktighetsåtgärderna från oss och myndigheternas rekommendationer då individen också har ett stort ansvar, säger Niclas Sjögren Berg, operationell direktör för SkiStar AB.

Att vara ute i friska luften och åka skidor är bra för folkhälsan och människors välmående och hos SkiStar är dessutom 84% av liftarna i öppen fjällmiljö. Många av SkiStars gäster kommer även med egen bil och bor i stuga eller lägenhet tillsammans med familj och vänner vilket är positivt för att underlätta för gästerna att hålla en fysisk distans till andra utanför sitt eget sociala umgänge. Dessutom rekommenderas gästerna att förboka SkiPass, skidhyra och skidskola i förväg för att undvika onödiga köer och fysiska kontakter.

-Det blir en annorlunda säsong i år men vi tar ansvar och har gjort allt vi kan för att anpassa oss till situationen och följer utvecklingen noga och inte minst myndigheternas rekommendationer. Högsta prioritet denna säsong är att våra gäster och medarbetare kan erbjudas en trygg och säker miljö i kombination med minnesvärda fjällupplevelser och bra skidåkning. Vi välkomnar våra gäster att semestra hos oss i fjällen i vinter men man kan inte ta semester från att följa coronarestriktionerna, säger Stefan Sjöstrand, vd för SkiStar AB.

* I Sverige öppnar:

SkiStar i Åre 18 december i samtliga skidområden

Skistar Sälen 14 december

SkiStar Vemdalen 14 december.


Andra läste också