Hon blir ny ordförande i ElectriCity i Hammarby Sjöstad


Charlotte Eisner har idag på tisdagen den 26 maj tillträtt ordförandeposten i ElectriCity Stockholm, därmed har NEVS stärkt sin roll i styrelsen.

ElectriCity är en medborgardriven innovationsplattform som bedriver miljö- och hållbarhetsarbete i stadsdelen Hammarby Sjöstad i Stockholm.

Verksamheten genomförs sedan en tid under det övergripande projektnamnet ”Hammarby Sjöstad 2.0” och ska gå före och stå som exempel för hållbar stadsutveckling i Sverige och utomlands.

Charlotte, som sedan tidigare innehar en styrelsepost, efterträder närmast Ann Sofi Gaverstedt, Teknikföretagen, som ordförande.

– Jag tycker det är ett mycket bra val av Charlotte Eisner som ordförande i ElectriCity. Hon står för mycket driv, engagemang och djupa insikter om klimatomställningen, kommenterar f d finansminister Allan Larsson, som grundade verksamheten och som tidigare varit styrelseordförande i ElektriCity.

Konkret handlar uppdraget om att omsätta klimatavtalet från Paris till lokala energi- och miljöåtgärder genom att testa och införa smarta hållbarhetslösningar, som förnybar energi, energieffektiva hus, delningsekonomi, lokal odling och hållbara transporter inklusive en satsning på eldrivna fordon.

– Vi har ett lokalt mål som säger att vi ska vara en helt klimatneutral stadsdel till år 2030”, berättar Jörgen Lööf, VD för ElectriCity.ElectriCity arbetar lokalt men tänker globalt, i samarbete med såväl industrin som den pågående forskningen. 70 namnkunniga bolag inom bil-, energi, fastighet- m fl branscher är aktiva medlemmar och bedriver utvecklingsprojekt i ElectriCitys regi. Stadsdelen Hammarby Sjöstad fungerar som en testbädd för en levande stadsmiljö där nya innovativa hållbara lösningar prövas, tillämpbara i andra stadsdelar och kommuner både i Sverige och utomlands.

– Det är ett stort förtroende jag fått att förvalta”, säger Charlotte Eisner, och fortsätter:– NEVS har mycket att tillföra i utvecklingen av hållbara mobilitetslösningar och jag brinner för att etablera, paketera och driva ett skalbart hållbarhetsarbete, där samtliga testbäddens medlemmar ges möjlighet att utveckla nya innovativa lösningar och där planeten i slutändan är den stora vinnaren”.


Andra läste också