ICA Kvantum i Sickla satsar på ”grön” kyla och värme


Labkyl startade projektet redan våren 2020 med att installera en nytt energieffektivt och klimatneutralt DLE-aggregat i butiken. De passade samtidigt på att byta ut några frysdiskar, bygga ett nytt frysrum och konvertera två befintliga frysrum.

Just nu fortsätter projektet med renovering av mejerirum samt byte av ytterligare kyldiskar. Värme-återvinningen som är en stor plusfaktor i projektet går till att förse byggnaden med värme och varmvatten.

ICA Kvatum Sickla Köpkvarter

– När vi nu får Labkyls DLE-koncept installerat kommer vi kunna sänka vårt klimatavtryck ytterligare. För oss har miljöfrågan varit viktig länge. Det var flera år sedan vi började intressera oss för koppling livsmedel och miljö. Vi märker också att våra kunder lägger allt större vikt vid den frågan och det känns bra. Ta som exempel vårt ekologiska sortiment som hela tiden växer. Idag ligger vi försäljningsmässigt i absoluta toppen för hela Sverige. Det känns bra att samarbeta med Labkyl. De är professionella, strukturerade och skapar ordning och reda i sitt projekt, säger Staffan Lundberg, handlare på ICA Kvantum i Sickla.

ICA Kvantum i Sickla deltar via appen Karma i den globala rörelsen mot matsvinn. I stället för att slänga matvaror, lägger ICA Kvantum i Sickla upp dem i Karma-appen till ca 50% av ordinarie pris och kan på det sättet minska matsvinnet rejält. DLE-konceptet är ett hållbart energi- och kostnadseffektivt koncept som kan stå för 100% av en fastighets totala behov av kyla och värme


Andra läste också