IMASTHLM

På IMA blandar vi influenser från det Japanska och Sydamerikanska köket. Vårt mål är att erbjuda mat som är en fröjd för både ögat och gommen. All fisk vi köper in och serverar är certifierad enligt MSC/ASC standard, spårbart, hållbart fiske- och ansvarsfullt odlad fisk/skaldjur.

IMA Sushi

Vi möts av det pampiga intrycket, ett Japan i miniatyr...

Det japanska köket handlar om ingredienserna, förberedelserna och sätt att äta på. Den traditionella maten i Japan bygger mycket på ris med misosoppa och även om andra maträtter, där mycket av råvarorna som används, används efter vilken säsong på året det är. Sidorätter består många gånger av fisk, inlagda grönsaker eller grönsaker som kokats i buljong. Fisk är vanligt i det traditionella japanska köket. Den är oftast grillad, men den kan även serveras rå som sashimi eller sushi. Skaldjur och grönsaker är vanligtvis också friterad i en ljus smet likt tempura.

Bortsett från ris som råvara så finns även nudlar, som soba och udon. Japan har många rätter där man sjuder maten. Det är mycket fiskprodukter i buljong som kallas oden, eller nötkött i sukiyaki och nikujaga. Historiskt sett i det japanska så skydde man kött, men i och med modernisering av Japan mot slutet på 1800-talet, tillkom mer köttbaserade rätter som tonkatsu. Det står i kontrast med det sätt som man i väster brukar kunna servera mat med en större skål med alla ingredienser inblandade. Japaner avskyr traditionellt olika smaksatta rätter som ligger på samma tallrik eller i samma skål.

Detta är anledningen till hämtmat som sushi tamagoyaki ägg och fisk, eller Blue-backed fisk med vitt fruktkött noggrant separeras. Man ska heller inte placera något ovanpå ris också det ogillas av japansk gammaldags etikett. Det japanska köket håller fortfarande fast vid sådan tradition, i modern tid så det i en skarp kontrast till dagens kinesiska kök, där man lägger annan mat på ris som standard, undantaget är dock populära donburi.

Sushi har nästan blivit som Sveriges nationalrätt!

VI SERVERAR SUSHI PÅ RÄTT SÄTT

På IMA blandar vi influenser från det Japanska och Sydamerikanska köket. Vårt mål är att erbjuda mat som är en fröjd för både ögat och gommen. All fisk vi köper in och serverar är certifierad enligt MSC/ASC standard, spårbart, hållbart fiske- och ansvarsfullt odlad fisk/skaldjur.

.

IMA sushi

Öppettider:

måndag: 11:00–20:00
tisdag: 11:00–20:00
onsdag: 11:00–20:00
torsdag: 11:00–20:00
fredag: 11:00–20:00
lördag: 12:00–20:00
söndag: 12:00–20:00
 
Besök deras hemsida här: https://imasthlm.se/
Följ dem på Facebook: https://www.facebook.com/imasthlm
Följ dem på Instagram: https://www.instagram.com/imasthlm/

Restaurang IMASTHLM

Sushi i Hammarby Sjöstad

Besök dem
IMASTHLM

Stäng meny
Translate »