Hur påverkar coronapandemin
de hemlösa?

TEXT: Michael Andersson FOTO: Sjöstadsbladet

Sjöstadsbon Ali Memarchi tog kontakt med oss på lokaltidningen i Hammarby Sjöstad. Han arbetar som regissör och har gjort en kort produktion helt själv utan några pengar involverat som handlar om riktiga hemlösa i Stockholm i dessa Corona tider och att vi inte får glömma bort dem i samhället som har det sämre än många av oss andra.

Kari hemlös

Igår tisdag träffade Sjöstadsbladets Michael Andersson Ali Memarchi för en intervju där han med värme bland annat berättar om Kari och Jonny och själva projektet. Ali arbetar professionellt som regissör inom reklam och drama och Corona har även drabbat honom och hans bransch mycket hårt, men han vill inte förlora hoppet och säger ”att det alltid finns människor som har det sämre”.

Ali Memarchi

Sjöstadsbon sedan 9 år, Ali Memarchi

Vad var syftet med filmen?

-Syftet med filmen är att lägga fokus på de hemlösa som inte hörs eller syns så mycket i medier under dessa oroliga tider och hur ”vanliga” människor kan hjälpa till. Jag ville göra ett passionsprojekt som lyfter samhällets absolut svagaste, fattigaste och ödmjukaste. Jag gjorde detta projekt för dem men även för mig själv för att få perspektiv på livet, vilket jag tror är viktigt i dessa oroliga tider, säger Ali.

”Vi får inte glömma att det alltid finns människor som har det värre än många i oroliga” 

Hur lång är filmen 

– Filmen är cirka 2 minuter lång. I filmen får vi följa två hemlösa personer där de själva får berätta om situationen ur deras egna perspektiv. Kari och Jonny är bland de många som lever i akut hemlöshet i Stockholm. Detta är en film om deras vardag som hemlösa under coronapandemin.

 

Tjänar du några pengar på filmen?

– Nej, jag har själv stått för kostnaderna för produktionen och ska dela den på sociala medier och andra plattformar för att hjälpa personer som är röstlösa. Ingen byrå är involverad och inte heller någon kund eller beställare, säger Ali.

Ali Memarchi

“Det är inte så lätt att låsa in sig i fjorton dagar när man är hemlös”

Något du vill tillägga?

– Eftersom jag själv jobbar inom filmbranschen så ville jag göra något av betydelse för de hemlösa. Kari och Jonny som medverkar i filmen fick en full matkasse samt handsprit av mig som tack för att de ställde upp. Jag vill helt enkelt med denna korta film få människor att inte glömma av de hemlösa och kanske även ge “vanliga” människor lite perspektiv i dessa oroliga tider. 

Stäng meny
Translate »