Jakten med Jack


Följ med barnen från Oceanen i Hammarby Sjöstad på ett upplevelseäventyr genom Stockholm! 18 barn mellan 4–6 år har under läsåret 21/22 tagit del av de 12 böckerna om den trolldomskunnige Jack Nilsson och hans äventyr i Stockholm av Martin Olczak.

Syftet med projekt är att, genom högläsning, öka läslusten och ge barnen möjligheter att utveckla sin fantasiförmåga. Att skapa en gemensam erfarenhetsvärld som stärker sammanhållningen och samhörigheten i gruppen.

Resan har bland annat tagit oss till Stadshuset, till Gamla Stan för att leta reda på Jacks brödrostverkstad. Till Storkyrkan för att titta på Sankt Göran och draken statyn och till Kolerakyrkogården i Gullmarsplan. På en spännande skattjakt i Globen hittade vi ett drakägg, i ägget låg draken Silvertass. Dessutom har vi flytt från varulvar i Danvikstull! I leken har vi byggt upp hela Stockholm med hjälp av olika byggmaterial. Vi har tecknat platser, personer och väsen från böckerna. Vi har skapat trolldrycker för att besegra Sankt Göran med och mycket mer.

Parallellt med detta har arbetet med Momentmålningen – Jack i Gamla Stan” pågått. I diskussioner har barnen tagit gemensamma beslut, som lett fram till nästa del i processen med målningen. Genom att använda denna typ av skapande teknik får barnen möjlighet att utforska kring färg och form, och utveckla sin förmåga att förstå och gestalta sin omvärld. Genom att vara närvarande i processen, under en längre tid, kan barnens skaparglädje och gemenskap stärkas och prestationsångest kan minskas. Detta är en del av Norlandia förskolors gemensamma Quest – Beeing to together.

Läs mer på: www.sjostadsbladet.se/norlandia-hammarhajen/


Andra läste också