Kvinna från Hammarby Sjöstad vann 5,3 miljoner på Lotto


Under lördagskvällen var det återigen dags för Lotto 1 att dela ut miljoner till en lycklig svensk spelare. Turen föll på en kvinna från Hammarby Sjöstad som vann 5,3 miljoner kronor. Nu planeras en resa utomlands.

Svenska Spel

Vinnaren, som är en kvinna i 50-årsåldern, satt i tv-soffan under lördagskvällen när hon nåddes av miljonbeskedet.

– Det var min man som sa att vi var tvungna att rätta våra Lottorader när det blev reklampaus. När vi såg vinsten kändes det helt otroligt, berättar vinnaren och fortsätter:

– Det är en game changer, helt overkligt. Det är en frihet, nu kan jag gå i pension, berättar den glada vinnaren.

Vinsten var dock inte helt självklar då hon inför dragningen hade bestämt sig för att byta ut sina rader. Tur nog behöll vinnaren sina rader vilket resulterade i sju rätt och en vinst på 5 322 545 kronor.

– Med vinsten vill jag resa med hela familjen. Om min dotter får bestämma flyger vi till Aruba men det får vi nog klura på, berättar den nyblivna miljonären skämtsamt.

Under 2023 har Lotto producerat 16 miljonvinnare. Sammanlagt har Lottomiljonärerna vunnit över 64 miljoner under året.

– Lördagens Lottovinst är den andra miljonvinsten som gått till en vinnare från Stockholms län 2023. Sammanlagt har Stockholmarna vunnit över 10,6 miljoner kronor, i miljonvinster, på nummerspelet under året, säger Svenska Spel Turs vinnarkommunikatör Daniel Arnkvist och fortsätter:

– Stort grattis och trevlig resa!

Vinster som överstiger fem miljoner kronor betalas alltid ut i samband med ett bankmöte. Under mötet erbjuds vinnaren ekonomisk och juridisk rådgivning.

Vinnaren spelade sina rader online.

Rätt rad Lotto 1, lördag den 25 mars 2023: 5 – 10 – 13 – 16 – 23 – 27 – 29

Det här är Lotto:

  • Lotto är spelet där det gäller att pricka sju av 35 nummer.
  • Är du ensam med sju rätt är du garanterad minst en miljon kronor i vinst.
  • Vid varje dragning dras även fyra så kallade tilläggsnummer, har du sex av vinstnumren och ett tilläggsnummer vinner du i vinstgruppen 6 rätt + tillägg.
  • Varje dragning har två omgångar, Lotto 1 och Lotto 2. Du kan välja att delta i båda eller endast Lotto 1.

Andra läste också