Mord i Hammarby Sjöstad


Nu ekar skotten även i Hammarby Sjöstad

Ung man skjuten med flera skott igår torsdag vid 22.50 tiden. Klockan 22.50 igår torsdag larmades polisen om att minst fem skott avlossats i Hammarby Sjöstad.

Ett stort antal poliser från Södermalmspolisen kallades till Aktergatan i Hammarby Sjöstad där man hittade en skjuten man utanför en port. Räddningspersonal utförde hjärt- och lungräddning men mannens liv gick inte att rädda.

Den prisbelönte rapparen Einár har skjutits till döds i Hammarby Sjöstad, enligt flera källor till Sjöstadsbladet.

Nils Kurt Erik Einar Grönberg, känd under artistnamnet Einár, föddes 2002 i Stockholm och slog igenom redan som 16-åring med låten ”Katten i trakten” som snabbt tog sig in på första plats på Sverigetopplistan. Samma år, 2019, släppte han debutalbumet ”Första klass”.

Nils ”Einár” Grönberg i Hammarby Sjöstad

Som rappare nådde han stora framgångar med miljontals spelningar på Spotify. Einár har även vunnit flera musikpriser, bland annat P3 Guld-priset för Årets låt 2019 och ”Årets nykomling” på Grammisgalan 2020.

Nils ”Einár” Grönberg vid Observatorium i Hammarby Sjöstad

Han blev 19 år gammal. Anhöriga har underrättats av polisen.

Flera källor till SVT berättade tidigt att det var Nils ”Einár” Grönberg som blivit skjuten, vilket Expressen skrev om först. Enligt källor till SVT ska det röra sig om en gängrelaterad skjutning.

Stort polispådrag

En polishelikopter har satts in i jakten på en eller flera gärningspersoner. Polisen har fått uppgifter om att en eller flera personer sprungit från brottsplatsen.

Polishelikopter hovrar ovanför Hammarby Sjöstad

Andra läste också