Musikproduktion- och låtskrivarkollo för unga i Hammarby Sjöstad


I sommar är det återigen dags för musikkollo på Fryshuset i Hammarby Sjöstad. Kollot ska inspirera unga mellan 11-16 år att hitta sin passion inom musiken, vilket i förlängningen kan öka mångfalden i musikbranschen.

Kollot är ett av de många nya musikinitiativen som Fryshuset dragit i gång de senaste två åren.

– Att unga mår bra när de får hitta och ägna sig åt sina passioner vet vi sedan länge, och det är extra viktigt att fånga upp unga under loven när det inte finns så mycket annat att göra. I vår målgrupp finns många barn med föräldrar som måste jobba och då kan man komma hit och lära sig något nytt, hänga med kompisar och få en god lunch dessutom, säger Jessica Wejhem, projektledare för musikkollot.

På musikkollot får man testa på olika roller inom musikens värld, allt ifrån att producera musik i datorn och skriva låttexter.

– Vi vill vidga bilden av vad man kan syssla med inom musik, och öka ungdomarnas intresse för dessa yrken och framför allt låta dem testa på. Det är viktigt att personer från olika områden och bakgrunder finns representerade inom alla delar av musikbranschen, fortsätter Jessica som även arbetar som DJ.

Musikkollot ges vid tre olika tillfällen – vecka 25, 26 och 27.
Det sker dagtid på Fryshuset i Hammarby Sjöstad mellan kl 09-15 måndag-fredag och kostar 2500 kr.

Läs mer påFryshuset.se/musikkollo eller anmäl dig direkt via länken.

Betala efter förmåga

På Fryshusets lovverksamheter använder man sig av en prismodell där familjer betalar efter förmåga. Detta innebär att de som har möjlighet får chansen att betala lite mer för att på så sätt bidra till att den som inte har samma möjlighet betalar lite mindre.

Fryshuset vill att alla barn och ungdomar oavsett bakgrund ska få möjlighet till ett meningsfullt sommarlov, att umgås, prova på roliga och utmanande aktiviteter. Våra ledare skapar tillsammans med barnen fantastiska upplevelser under loven vilket ger minnen och vänner för livet. Man vill inte att ekonomin ska vara ett hinder för att delta.

Till alla kolloveckor finns möjlighet att ansöka om friplats, där kan man ansöka om att få hela eller delar av avgiften finansierad.

Vid frågor eller för att ansöka om friplats mejla till: musik@fryshuset.se

Hur gör man om man vill bidra? Betalning görs enligt fakturan som kommer när man anmält sig. När man betalar avgör man själv hur mycket man vill betala utöver ordinarie pris.


Andra läste också