Nya Carnegiebryggeriet inviger ny anläggning


Den 22 oktober inviger hantverksbryggeriet Nya Carnegiebryggeriet en helt ny tappningsanläggning i Jordbro, söder om Stockholm. Anläggningen kan fylla flaskor, burkar och fat samt förvara fatöl för lagring. Satsningen innebär även att Nya Carnegiebryggeriet kan installera nya tankar i bryggeriets lokaler i Hammarby Sjöstad och därmed fördubbla kapaciteten. 

För att möta den ökande efterfrågan på lokalproducerad kvalitetsöl har Nya Carnegiebryggeriet låtit bygga en helt ny tappningsanläggning i Jordbro. På en yta om 1 500 kvadratmeter har Nya Carnegiebryggeriet byggt en extern tappningsanläggning med en kapacitet på upp till 5 miljoner liter per år.

Christina Körmendi, vd för Nya Carnegiebryggeriet.

– Nya Carnegiebryggeriet har sedan vi öppnade i Hammarby Sjöstad haft en stark tillväxt, och vi utnyttjar i dag den vackra kulturmärkta byggnaden till sin bristningsgräns. Med anläggningen i Jordbro frigör vi utrymme i Sjöstan och kan brygga mer öl och utveckla restaurang- och besöksverksamheten. Dessutom kan vi äntligen erbjuda våra öl på burk, säger Christina Körmendi, vd för Nya Carnegiebryggeriet.

På den nya tappningsanläggningen i Jordbro är fokus en flexibel burklinje, men där fylls även glasflaskor samt fat. Efterfrågan på kvalitetsöl på aluminiumburk har fått ett rejält uppsving både i Sverige och internationellt. Det beror bland annat på att burken, tack vare sin låga vikt och höga återvinningsgrad, är mer skonsam ur ett miljöperspektiv än engångsglasflaskan, samt att den anses bevara smaker bättre.

Fakta Nya Carnegiebryggeriets tappningsanläggning:
Namn: Lighthouse
Plats: Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm
Yta: 1 500 kvadratmeter
Kapacitet: 5 miljoner liter/år
Förpackningsslag: flaska/Burk/Fat
Hastighet: 3 500 flaskor/timme, 4 100 burkar/timme

För ytterligare information, kontakta:
Lise Ljungman, Marketing & Hospitality Nya Carnegiebryggeriet
Tel: +46708181728
Mail: lise.ljungman@ncb.se

Om Nya Carnegiebryggeriet
Nya Carnegiebryggeriet är ett modernt hantverksbryggeri som brygger småskalig och nydanande öl. I den kulturmärkta Lumafabriken i Hammarby Sjöstad arbetar 20 medarbetare med ölbryggning samt att driva en modern gastropub som serverar en variationsrik meny samt anordnar populära ölprovningar och events. Nya Carnegiebryggeriet etablerades 2014 med gemensamma krafter från Brooklyn Brewery och Carlsberg Sverige. https://www.nyacarnegiebryggeriet.se/


Andra läste också