Nytt årligt cykelevent i Sickla – vem har Stockholms snabbaste ben?


Cykelsporten växer och det märks inte minst i Sickla, där nu flera starka aktörer inom branschen huserar. Den 25 november går de samman och bjuder in till cykelfest i Studio l’Echelons nya lokaler. Förutom Studio l’Echelon är även POC, Specialized Concept Store och Bikester på plats när Stockholms snabbaste ben 2022 ska koras.

Besökare kan delta i så kallade Goldsprint-lopp. Goldsprints innebär att man cyklar så fort man kan under en mycket kort tid på en stationär cykel, och vinnaren är den som kommer först i mål.

– Cykelsporten är bred, allt från cykelpendlare och cykelbud till stigcyklare och vätternentusiaster, men under ett Goldsprint-lopp kan vi alla mötas, säger Selby Marshall, som är en av grundarna av Studio l’Echelon och initiativtagare till eventet.

Cyklarna som används i eventet är de Wattbikes som finns i Studio l’Echelons lokaler och “banan” är satt till 380 meter. “Cyklarna är ihopkopplade med vårt system och vi kan samla in all den data som behövs för tävlingen, såsom distans och effekt.

En annan bra sak är att det inte är storlek och styrka som avgör vem som vinner. Det handlar istället om den med snabbast och mest uthålliga ben. Det betyder att cyklister av olika storlek och styrka kan tävla mot varandra, inte bara stora starka killar med lår som stockar”, förklarar Selby.

Besökarna kan vinna priser från arrangörerna, fika och träffa andra cyklister. Alla är välkomna att tävla eller titta på.

– Det kommer finnas priser för bästa hejarklack också, lovar David Randen från Specialized Concept Store. Vill man gå på After Bike efteråt kommer det finnas erbjudanden från lokala restauranger på plats.

– Inomhusträning för cyklister växer, och det ställer nya krav på utrustningen. Vi har släppt en ny kollektion för inomhusbruk, POC Air Indoor, som vi kommer ge bort till vinnarna i dam- och herrklassen under kvällen säger POC.

Eventet börjar kl 18 och deltagare anmäler sig i förväg på www.studiolechelon.com/goldsprint eller genom att besöka studion. Studio l’Echelon ligger på Hesselmans Torg 5 i Sickla.


Andra läste också