Ole Gunnar Solskjær till Hammarby?


Igår stod det klart att Hammarby och Sjöstadsbon Milos Milojevic går skilda vägar. Tränaren får lämna klubben efter förhandlingarna med den norska klubben Rosenborg. Nu är spekulationerna om vem som ska ta över i full gång och enligt oddsen är Hajduk Splits före detta tränare Jens Gustafsson just nu favorit, följt av Hammarbys damtränare Pablo Pinones Arce. Den tidigare Manchester United-tränaren Ole Gunnar Solskjær hamnar på en femteplats på oddslistan och ger 12 gånger insatsen. Ytterligare en högoddsare skulle vara delägaren i Hammarby fotboll och fotbollsspelaren Zlatan Ibrahimovic som just nu spelar och har kontrakt med Milan i serie A..

Sjöstadsbon och förra tränaren för Hammarby Milos Milojevic.

Milos Milojevic blev ny tränare i Hammarby den 14 juni i år. Han tog över uppdraget från Stefan Billborn och lämnade sin tjänst som assisterande tränare i serbiska Röda Stjärnan. Han skrev på ett tre och ett halvt år långt avtal. Nu har han fått sparken efter förhandlingar med den norska klubben Rosenborg.

– Det känns väldigt bra att komma hit till Hammarby, och det är med stolthet jag tar mig an den här uppgiften, sa Milos Milojevic.

Vem tar över?

Högoddsare Zlatan Ibrahimovic som ny tränare i Hammarby.

– Jens Gustafsson som fick lämna Hajduk Split förra månaden är vår mest troliga kandidat för jobbet, han har lång erfarenhet av Allsvenskan och kan nog ge klubben den nytändning som behövs. Just nu tar vi in mycket spel på Jens vilket är ytterligare en faktor som stärker honom som toppkandidat, säger Mattias Wennerkvist på Betsson.

Milos Milojevic fick bara sex månader i klubben. Efter en resultatmässigt svag vårsäsong, som förvisso kröntes av ett cupguld under Stefan Billborns ledning, tog Milojevic över och ledde Hammarby till en femteplats i Allsvenskan. Bajen var dessutom, med Milojevic vid rodret, snubblande nära att gå till gruppspel i Europa Conference League, men föll på målsnöret efter en dramatisk straffläggning i Play-off-matchen mot schweiziska Basel.

Ett spel på att Jens Gustafsson tar över Hammarby står i oddset 1,3, att jämföra med utmanarna i oddslistan, Pablo Pinones Arce och Henrik Rydström, som spelas till 6 respektive 8 gånger pengarna. Lite längre ned i oddslistan återfinns bland annat den förra Manchester United tränaren Ole Gunnar Solskjær som ger 1200 kronor tillbaka vid en satsad hundralapp.


Andra läste också