Populär äventyrstävling utökar med startgrupp även för barn från 4 år


Järv Äventyr by EQPE är en lagtävling för vänner och familjer som finns på flera vackra destinationer i Sverige och Norge. Förra året var första gången de kom till Hammarbybacken och Nackareservatet.

Varannan kilometer kommer ett uppdrag laget ska lösa tillsammans.

Då lockade de nästan 500 deltagare och i år utökar de med en distans och startgrupp även för familjer med barn från 4 år. Nu finns  tre distanser, 4 km, 10 km och 16 km där ert lag varvar trail och uppdrag inspirerade av Wild Kids och Mästarnas Mästare. – Vi har redan närmare 300 deltagare anmälda till vårens äventyrstävling den 13 & 14 maj, säger Henrik Fredriksson.

När Järv Äventyr startade för två år sedan hade de målet klart för sig – att sänka tröskeln till ett aktivt friluftsliv. En äventyrstävling som genomförs i lag tillsammans med andra, där grundreceptet är glädje, gemenskap, utmaning. Fokus är samarbete framför individuell prestation.

Populära Ninjatyra från Insta och TikTok är ambassadör och har kört många äventyr.

– Det finns mängder med lopp och tävlingar med individuell prestation, vi vill fokusera på laget och att ha kul tillsammans. Vi vill få vanliga motionärer att uppleva glädjen med att tävla och göra ett äventyr tillsammans. Tävlingsmomentet gör det extra spännande, även om det viktigaste är att ha roligt tillsammans med vänner och familj, säger grundaren Henrik Fredriksson. 

Många tror att de inte klarar lite längre sträckor, och framförallt inte att barnen ska klara av att ta sig fram 10 km! Men hemligheten ligger i motivationen och glädjen tillsammans. Varje kilometer är det ett stopp där laget ska göra ett uppdrag eller leta efter en skatt. Det gör att det alltid finns något nytt och spännande att se fram emot. Fysisk aktivitet varvas med hjärnstarka uppgifter. Perfekt för både kropp och knopp!

– Utmaningarna inspireras av tv-programmen Wild Kids, Sveriges Starkaste Familj och Mästarnas Mästare. Vi har valt bort det mest fysiskt krävande och fokuserar på samarbete, allra helst ska barnen klara av utmaningarna bättre än sina föräldrar, säger Henrik Fredriksson, VD på Järv Äventyr.

Vinst för bästa laganda, bästa samarbete och bästa skattletare!Alla som genomför ett Järv Äventyr får såklart en vacker medalj i trä. Men alla tävlingar har några som vinner, och i Järv Äventyrs tävlingar finns vinst för BÄSTA LAGANDA, BÄSTA SKATTLETARE och BÄSTA TID..
– Vi vill inte bara uppmärksamma bästa tid, som i vanliga tävlingar. Grundreceptet för våra äventyrstävlingar är glädje, gemenskap och utmaning, så vi har flera vinster. Bästa Laganda, bygger på hur bra lagen samarbetar främst vid uppdragen. Bästa Skattletare är de som lyckats hitta våra skatter med klurigheter i, det laget som lyckas lösa dessa på vägen bäst får det priset, säger Henrik Fredriksson.

Om Järv Hammarbybacken by EQPE – så fungerar äventyrstävlingen:

Laget tar sig fram i Nackareservatets fina stigar och upp på Hammarbybackens topp. Utmed färden ska laget utföra uppdrag inspirerade av Wild Kids och Mästarnas Mästare och leta efter gömda skattkistor. Alla i laget måste hänga ihop och uppdragen görs tillsammans, de blir en perfekt paus för att samla energi. Vinnande lag blir de som kommer i mål på snabbast tid, de som har bäst laganda och de som är bästa skattletare.

Startgruppen Järv Kompis vänder sig till kompisgäng och familjer med tonårsbarn, rekommenderad yngsta ålder är 14 år. Totala sträckan är ca 15 km. 
Startgruppen Järv Familj vänder sig till familjer, rekommenderad yngsta ålder är 7 år. Totala sträckan är ca 9 km

NYHET – Startgruppen Järv Junior vänder sig till familjer med små barn, rekommenderad yngsta ålder 4 år. Total sträcka ca 4 km.

Järv Äventyr by EQPE 2023Vi har ett nära samarbete med SkiStar och Ramsvik Stugby & Camping. Ramsvik på Västkusten 29-30 april, Hammarbybacken i Stockholm 13 och 14 maj, Sälen 1-2 juli, Åre 11-12 augusti, Trysil 2-3 september

För mer information, vänligen kontaktaHenrik Fredriksson, VD +46 703 705 732 henrik@jarvaventyr.se 

 


Andra läste också