Restaurang Fanny Udde öppnar inom kort


Till våren öppnas dörrarna till den historiska sekelskiftes villan FannyUdde i Sickla. Bakom verksamheten står grundaren Karin Sundqvist, som sedan tidigare driver framgångsrika Kanaans Trädgårdscafe i Bromma. Fanny Udde kommer att erbjuda Bistro 2.0 skapat av kökschefen André Wessman, tidigare F12 och Operakällaren, ett grönt plockbord till lunch, mötesrum och chambré separe på övervåningen samt härligt familjärt trädgårdshäng.

SEKELSKIFTESVILLA ÖPPNAR UPP MED BISTRO 2.0
OCH TRÄDGÅRDSHÄNG MITT I SICKLA

Fotograf: Joakim Ström
Från vänster: Jessica Karlberg Restaurangchef, Karin Sundqvist Grundare, André Wessman Kökschef

Jag är väldigt förtjust i gamla saker och saknar ofta själva hantverket i saker och ting som omger oss i dagens samhälle, att något är gjort från grunden. Tiden, tanken och kärleken till det man tar sig an skapar det vackra. Fanny Udde bär på en historia som jag vill förvalta och bära vidare – bagarmästare Anders Richard Westerdahl uppkallade sommarhuset han lät bygga 1877 till sin fru Fannys ära. Anders blev väldigt framgångsrik på att baka och leverera kvalité, det tänker vi också göra. Min vision är att skapa en genuin och vacker mötesplats för olika typer av måltider och tillfällen, en oas som alltid levererar en minnesvärd upplevelse både i det du äter, dricker och i miljön du sitter i, säger Karin Sundqvist.

Historisk villa får nytt liv med mat, dryck och mysigt trädgårdshäng – ett stenkast från Hammarby Sjöstad

Köket – hjärtat i verksamheten – drivs av André Wessman. Luncherna kommer att bestå av ett grönt plockbord som utgår ifrån växtriket. Här erbjuds ett kreativt utbud som gestaltas av olika salladsvarianter bestående av intressanta och näringsrika grönsaker, med olika typer av tillagningar, texturer och spännande smaker. Är man sugen på protein, animalisk samt vegetariskt, till de matiga salladerna så beställer man det enkelt från köket.

Till kvällen erbjuder vi Bistro 2.0 där smaker från världens alla kök finns representerade. Med inspiration från såväl traditionella som moderna kök vill vi bjuda in till en lekfull, kosmopolitisk bistro. I baren finns även möjlighet att avnjuta ”Fannys plocktrio”, som serveras lite som tacos, samt färska oliver, kallskuret, kryddiga nötter och lite annat smått och gott. Här finns alla möjligheter för en härlig fredags-AW med DJ och skönt häng.

Andrés vision: – Vi vill skapa en familjär stämning som får gästerna att känna sig som hemma, konceptet kommer att vara väldigt levande och nyskapande med ett hållbart tänkande.

På övervåningen finns fyra underbara chambré separéer med kakelugnar, antika skåp och många fina små detaljer. De här rummen bokas med fördel till möten och privata sällskap. När bistron är igång och vi har landat bekvämt i driften kommer vi att lansera ”Fine Fanny” vilket innebär temakvällar där utgår vi från säsong och skapar förbokningsbara avsmakningsmenyer.

Trädgården kommer att färdigställas under våren. Här vill vi skapa olika rum för sköna sittningar och återuppta den ursprungliga växtligheten och några mindre odlingar. Vi hoppas även på bygglov för ett växthus, som ska bli ett smycke i trädgården och ytterligare en fin plats för er gäster att kunna avnjuta mat och dryck i. Premiäröppning av Fanny Udde är den 27 mars.Andra läste också