PANE FRESCO

Mat av toppkvalitet och en familjär känsla

Pizza från pane Fresco i Hammarby Sjöstad

2018-10-28 HAMMARBY SJÖSTAD

Vi besöker Pane Fresco, med utsikten mot vattnet!

I Fredriksdal (Fredriksdalsgatan 1) precis vid vattnet i Hammarby Sjöstad, återfinns numer restaurangen Pane Fresco. Här har Paolo Roberto med familj och personal tillsammans skapat en oas av smaker och trender hämtade direkt från Italien och Neapel. Sjöstadsbladets Matpatrull besökte Pane Fresco en vacker oktober söndag. Utanför flanerade gående och en och annan motionär som susade förbi de stora fönstren med utsikt mot vattnet i Hammarby kanal.

MATPATRULLEN

När Sjöstadsbladet besöker den nyöppnade italienska restaurangen Pane Fresco möts vi av en modern, stilren och fräscht inredd restaurang. Brunchbuffén är en välsorterad dröm för både köttätare, vegetarianer och veganer. Varje söndag dukas en stor brunch upp i Fredriksdalshamnen på den pampiga restaurangen Pane Fresco, och här rekommenderar vi att du har gott om tid, då det finns en mängd olika godsaker att prova sig igenom på buffén. 

P.S Tips! Boka ditt bord i god tid!

På Pane Fresco finns det något för alla. Restaurangen erbjuder lunch och middag, samt försäljning av färdig italiensk mat....

Pizza Calzone Pane Fresco
Pizza Pane Fresco

Pane Fresco i Hammarby Sjöstad 

BRUNCH
“Att starta söndagen i sakta mak, med en lyxigt tilltagen brunch, lägger ett särskilt skimmer över veckan som kommer.”
Här hittar du det mesta att önska av en brunch. Vi fick bland annat njuta av charkmästarens särskilda urval av parmaskinka, salami och ostar. Pizzor alá Michelangelo fanns vid en av stationerna, precis som köttbullar och korv, oliver och marinerade grönsaker…

” Efter en välförtjänt sovmorgon är detta ett perfekt utflyktsmål för söndagsbrunchen i Hammarby Sjöstad. Buffén på Pane Fresco i Fredriksdal i Hammarby Sjöstad bjuder på det mesta att önska! 

Ett mycket gott bröd focaccia fanns i brödkorgen, etcetera. Vi kan rekommendera att även ni provar doppa brödet i den goda vitlökssåsen. Det serverades Pasta som tillagas direkt av deras Italienska kockar ”Från panna till tallrik”, Pizzan kommer rykande från ugnen. Det severades även minihamburgare. En klar succé både för små och stora, precis som deras köttbullar och korv. Brödet till hamburgaren, tillbehören och köttet smakade helt fantastiskt, ok inget rosafärgat kött med köttsafter. Men det kan man inte begära av denna lilla men naggande goda burgare! Köttbullarna rent av smälte i munnen. Tankarna till Lady och Lufsen var inte främmande…

Pane Frescos matkoncept bygger på det italienska kökets enkelhet där råvaran är i fokus. Råvarorna är direktimporterade från den italienska landsbygden, många av kockarna är rekryterade från Italien och tillagar maten på samma sätt som italienarna gjort i generationer.
– I det här italienska konceptet finns något för alla, barn som vuxna,  säger Paolo Roberto. På Pane Fresco finns det något för alla. Restaurangen erbjuder lunch middag och brunch under söndagar, samt försäljning av färdig italiensk mat och Paolo Robertos matprodukter. Restaurangens paradrätt också huvudrätten i det napolitanska köket och en av världens mest kända rätter, pizzan. Neapel är platsen där man en gång i tiden uppfann pizzan.

Det vi tycker är en nackdel Är att beskrivning över de olika maträtterna saknades. Vad fanns i Tortellinin, var det kyckling i pastan? Men egentligen vem bryr sig när det smakade så bra! Samt att personalen stod “stand by” under hela brunchen!

Du äter så mycket du orkar – för endast 255 kronor. Barn under 7 år äter gratis, barn 7-12 år 120 kr. Pane Fresco öppnar dörrarna kl. 11:00 och plockar bort buffén kl. 16:00. TIPS! Boka gärna bord.

Avslutningsvis fanns olika sorters dessert och en stor burk Nutella. Frågan är om Paolo lagt till detta “himmelrike” för att vi ska träna mer? Eller för att han vill vi ska njuta medan vi besöker honom? Frågan får bli öppen! Men fakta är att du på restaurang Pane Fresco kan blicka ut över hela kanalen med Södermalm i bakgrunden medan du njuter av mycket god mat, från lunch till sen kväll. Öppet sju dagar i veckan! Sjöstaden har fått en ny oas att umgås på.

Läs mer på deras hemsida: www.panefresco.se
Vi på Hammarby Sjöstads lokaltidningen Sjöstadsbladet ger restaurang – Pane Fresco Fem Blad av Fem möjliga!

BEDÖMNINGSGRUNDER:
När Sjöstadsbladet provar restauranger i Hammarby Sjöstad och dess omnejd,
så bedöms den efter fem distinkta punkter:

A. Råvarornas kvalité.
B. Matens tillagning, smaker
och uppläggning, kockens
hantverk, alltså hens skicklighet
och noggrannhet.
C. Restaurangens personlighet,
miljön och atmosfären i
restaurangen.
D. Servicen, från beställning
till betalning.
E. Prisvärdhet, maten och
helheten i förhållande till priset.

Pane Fresco

Stäng meny
Translate »