TACO BAR

Pulled beef röks över 20 timmar till perfektion

Taco Bar Fredriksdal

01/11

Vi möts av det pampiga intrycket, med utsikten mot vattnet

Att starta en restaurang i dagens Hammarby Sjöstad kan inte var det enklaste. Det krävs något extra för att sticka ut i mängden, i synnerhet om man öppnar där det fortfarande byggs för fullt. Men när vi på Matpatrullen kommer till restaurangen Taco Bar på Hammarby kaj 8A i Fredriksdal i Hammarby Sjöstad, så är den nästan fullsatt! Vi har tur att vi får ett bord för fyra.

Nyöppnade Taco Bar bygger sitt varumärke helt och hållet på den lilla gränsstaden El Paso den moderna matlagningens epicentrum. Deras idé är att erbjuda snabbt serverad Tex-Mex mat under varumärket Taco Bar. Matpatrullen blir glatt överraskade av inredningen som påminner lite om Hammarby Sjöstad som det engång i tiden såg ut och dess korrigerade plåt. Men vi var här för att testa maten och servicen. 

Vänligt med superkoll
Redan vid bordsbeställningen blir vi
mycket vänligt bemötta. Servitrisen skriver ned vår beställning på en padda.

 

Tacos har nästan blivit som Sveriges nationalrätt!

Kycklingvingar, diptallrik och tacotallrik 

Menyn består av cirka tio huvudalternativ. Där samlas klassiker såsom tacos, nachos, burritos och enchiladas men även Texas Chili, syns på meny. Jona inleder kvällen med kycklingvingar sex stycken (89 kr). De serveras med nacho krispiga chips och det finns olika dipsåser som man kan välja mellan, servitrisen rekommenderar Chipotle mayo, vi väljer den. Kycklingvingarna är heta och krispiga. Det är vingarna som gör rätten och här är den aromatisk och precis lagom stark, kycklingvingarna är perfekt tillagade. Ett litet minus är att man inte får någon våtservett, så man kan torka av sig. Den hemlagade dippen som rekommenderades är både het och fin. Marie och Lotta beställer varsin diptallrik som serveras med hot cheese, tomatsalsa och böndipp (64 kr). Både jag och Lotta är samstämmiga, gott och nyttigt på en och samma gång. Jag själv beställer in tacotallriken den är något större och kraftigare än diptallriken. Man får två tacos fyllda med kryddig köttfärs och sallad. Mera smak helt enkelt. Serveras med böndipp och nacho chips. (74 kr).

Passande drycker till maten 
Det finns en mängd olika sorters drycker som passar bra till maten på Taco Bar ”fullständiga rättigheter”. Vi fastnade dock för frozen Margaritas till våra ”starters” det är en klassisk, syrlig drink som blandas ihop av tequila, Triple Sec och färskpressad lime. Här på taco Bar finns den i fyra olika smaker (115 kr). 
Till huvudrätten drack vi öl, Corona 
( 55 kr). Till huvudrätt beställer både jag och Jona in Texas Chili. Det är en chiligryta som innehåller nötkött och bönor. Grytan serveras med tillbehören nachochips, sallad, gräddfil, salsa och mjuk vetetortilla, vi valde regular (89 kr). Rätten var magisk och köttet formligen smälte i munnen.

Här får övriga restauranger i sjöstan som serverar Texas Chili se upp! Här har de en stark konkurrent! Lotta undrar om de har något vegetarisk rätt. Servitrisen rekommenderar en het kryddad ratatouille på sojabönor, som heter Chilli Veggie. Lotta litar blint och beställer in en Chilli Veggia (85 kr). Den smakade över förväntan. Det Lotta och vi inte visste var att på Taco Bar kan man få nästan alla deras rätter som vegetariska, det är bara att fråga. Ett klart plus!

Louise beställde in en hamburgare,
(99 kr). Här blev vi samtliga glatt överraskade över att de serverade burgare på Taco Bar. Det blev en Pink Burger för Louise. Burgaren innehöll romansallad, pulled beef ”strimlat kött”, rosa inlagd lök med smulad fetaost strödd ovanpå. Bland de godaste burgare hon ätit. Vi fick lyssna i flera minuter på hur frasigt brödet var och hur köttet gifte sig med den goda smulade fetaosten. Om vi kommer besöka Taco Bar i Hammarby Sjöstad igen? Ja det kommer bli flera besök framöver! Så jodå, man bjuds både på god mat och trevnad på Taco Bar i Fredriksdal i Hammarby Sjöstad. ”Ett måste är att gå fram och nudda tapeten – som ser ut som korrigerad plåt”.
Vi ger Taco Bar betyget 5 av 5

Öppettider:
Mån 10.30-22.00
Tis 10.30-22.00
Ons 10.30-22.00
Tors 10.30-22.00
Fre 10.30-23.00
Lör 11.00-23.00
Sön 12.00-20.00

Restaurang Taco Bar

Sammantaget blir det ett högt betyg på detta restaurangbesök.  Matpatrullen – Sjöstadsbladet ger dem fem blad av fem möjliga!

Besök dem

Stäng meny
Translate »