Samhall flyttar huvudkontoret till Hammarby Sjöstad


I februari 2024 flyttar Samhall sitt huvudkontor från city till Skanskas ”landscraper” Sthlm 04, del av utvecklingsområdet Sthlm New Creative Business Spaces i Hammarby Sjöstad

Förhyrningen omfattar 1 350 kvadratmeter kontor i ett våningsplan.

LÄS OCKSÅ: Skanska hyr ut 2 250 kvm i Sthlm 01 i Hammarby Sjöstad

Samhall, som är ett statligt bolag med uppdrag att skapa utvecklande jobb till personer som har olika funktionsnedsättningar, ser många fördelar med den kommande flytten:

– Vi är stolta över vårt arbetsmarknadspolitiska uppdrag där vårt mål är en mer inkluderande arbetsmarknad. Flytten till Sthlm 04 innebär bland annat att vi får tillgång till mer flexibla lokaler, det gör att vi får bättre förutsättningar att möta våra fantastiska medarbetare. Vi får också ner våra kostnader och det är viktigt för oss, säger Sabina Rasiwala HR- och kommunikationsdirektör.

Samhall blir närmaste grannar med Funkia, Nabo, Universitetskanslersämbetet, Utbetalningsmyndigheten, Myndigheten för press, radio och TV, Performiq och restaurang Tastory.

LÄS OCKSÅ: Skanska hyr ut 2 500 kvadratmeter i Sthlm 04

Caroline Andersson ny Uthyrnings- och marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm

Caroline Andersson ny Uthyrnings- och marknadschef på Skanska Fastigheter Stockholm

I och med uthyrningen återstår nu endast ca 1 400 kvadratmeter kontor i den knappt 12 000 kvadratmeter stora kontorsbyggnaden Sthlm 04. Tillsammans med grannen, 27-våningsskrapan Sthlm 01, har över 110 organisationer och därmed drygt 2 500 medarbetare hittills fått husen som nav för sin framtida verksamhet.

Caroline Andersson har utsetts till ny Uthyrnings-och marknadschef för Skanska Fastigheter Stockholm. Hon går in i sin nya roll direkt och efterträder därmed Fredrik Lantz som slutat på Skanska.

I sin nya roll kommer Caroline övergripande ansvara för Skanska Fastigheter Stockholms uthyrnings- och marknadsföringsverksamhet och hon blir även en del av ledningsteamet i Skanska Fastigheter Stockholm.

Caroline har i sin  senaste roll som uthyrare på Skanska Fastigheter genomfört ett framgångsrikt uthyrningsarbete i Sthlm 01 och Sthlm 04 som ligger belägna i Skanskas stora utvecklingsområde Sthlm New Creative Business Spaces. Hon kommer fortsatt arbeta operativt med uthyrningen av den snart färdigställda kontorsbyggnaden Sthlm 02 Studion som står färdig i januari 2024.

Innan Caroline kom till Skanska har hon under sina 17 år i fastighetsbranschen haft flera olika roller som bland annat marknadsområdeschef på Humlegården, förvaltare på Castellum samt projektledare vid lokalförändringsfrågor på konsultbolag.

– Jag är väldigt glad att Caroline tar sig an denna roll. Hon har en bred och gedigen erfarenhet från fastighetsbranschen och ett starkt kundengagemang och intresse kring framtidens arbetsplatser säger Fredrik Bergenstråhle, vd för Skanska Fastigheter Stockholm.

– Jag ser fram emot att vara med och leda utvecklingen av hållbara och attraktiva arbetsplatser till organisationer som delar vår övertygelse om att deras anställda skapar störst värde tillsammans på ett attraktivt kontor. Vi har flera spännande kontorsprojekt på gång i Stockholmsområdet, säger Caroline Andersson.


Andra läste också