Säsongsstart för Hammarbybacken


De senaste veckornas snö och kyla gör att SkiStar Hammarbybacken äntligen kan öppna delar av skidsystemet för alla skidsugna Sjöstadsbor och övriga stockholmare.

-Det är väldigt glädjande att kylan hållit i sig i storstaden under de senaste veckorna och att vi har kunnat producera så pass mycket snö. Det gör att vi har goda förhållanden i backen och äntligen kan öppna upp vintersäsongen tidigare än vanligt och välkomna alpina skidåkare i Stockholm till oss i Hammarbybacken. Vi vet att det är många som längtar efter att ta några åk i världscupsbacken mitt i stan, säger John Midelf, platschef för SkiStar Hammarbybacken i Hammarby Sjöstad.

FOTO_ Kalle Hägglund

För att minska onödiga köer och göra det enkelt och smidigt för alla besökare så rekommenderas att förboka och ladda på SkiPass på skistar.com eller i SkiStar-appen. Skiduthyrningen är också öppen och även serveringen.

Öppettider fr o m 20 december:

Måndag-fredag: Kl 15.00-21.00 (23 dec kl 9.00-15.00)

Lördag-söndag: Kl 9.00-15.00 (julafton och juldagen stängt)

Vid säsongsöppning kommer Åre-nedfarten med tillhörande liftar (Globen och Sickla) att vara öppna. I anslutning till Hammarbybacken pågår ett stort byggprojekt vilket gör att övriga nedfarter är stängda för tillfället och att antalet parkeringsplatser är begränsade så rekommendationen är att parkera på annan plats i närheten.

Skidskola kommer att erbjudas i Hammarbybacken i samarbete med Friluftsfrämjandet och bokning görs via stockholmsskidskola.se

Senaste nytt om Hammarbybacken: skistar.com


Andra läste också