Sjöstadsbon SVEA släpper ny singel


Artisten och Sjöstadsbon SVEA (Svea Kågemark) 20 år är tillbaka med nya singeln ”All My Exes”, här får man möta en mer sårbar SVEA i en mer organisk ljudbild och en refräng som sätter sig på hjärnan. SVEA, som brukar sjunga och skriva om självständighet har på sin nya singel tagit en mer ödmjuk approach. Hon vill med nya singeln visa fler sidor av sig själv både textmässigt och i produktionen, något vi kommer höra mer utav i en kommande EP som släpps senare i år.

Uppslag i Hammarby Sjöstads lokaltidning Sjöstadsbladet.

Till nya singeln har en musikvideo spelats in där SVEA får stöd av artistkollegor som i den fiktiva storylinen föreställer hennes ex, med inspiration från 90-tals hiten “Torn” av Natalie Imbruglia. Musikvideon släpps i juni.

När kom tankarna på att du ville bli artist?

– Jag har alltid älskat att sjunga, det är min stora passion i livet. Däremot har det inte alltid varit min största dröm att bli artist. Första gången jag kom på tanken var när jag började på musikskola och fick chansen att stå mer på scen och upptäcka mig själv i musiken. Sedan fick jag chansen att utveckla vad som kommit att bli artisten SVEA i början av det här året, så det är verkligen färskt. Det var först nyligen jag började skriva egen musik, och blev hopkopplad med andra låtskrivare och producenter i skrivarsessions och bara få hitta mitt eget uttryck.

Hur känns det att bo i Hammarby Sjöstad?

– Att växa upp i Hammarby Sjöstad har alltid känts tryggt och bra. Jag flyttade dit precis i början när allt fortfarande höll på att byggas. Alla gamla minnen från när jag var barn är därför kopplat till Hammarby sjöstad och den platsen betyder väldigt mycket för mig. Det bästa med att växa upp här är att det är en väldigt familjevänlig plats med flera skolor och dagis, parker, fotbollsplan och att det är så nära till vatten. Vi har allt väldigt nära oss. Samtidigt kanske det också är lite nackdelen. Sjöstan är som en egen liten bubbla där jag ibland kan känna att människorna är lite för sig själva och det inte är så många andra än dem som bor här som tar sig hit. Det var dock främst när jag var yngre som jag upplevde det. Idag börjar fler och fler upptäcka Sjöstan så jag hoppas att det fortsätter utvecklas.

SVEA har skördat stora framgångar sedan debuten i juni 2018, med över 45 miljoner streams i 80 länder. 2019 var fylld av spelningar (Gröna Lund headline lilla scen, Sensommar Festival, Lollapalooza på Berns, Wonder Festival i DK etc) och uppträdanden som TV4, Sommarkrysset och Aftonbladets Rockbjörnengala. I studion har hon skrivit med namnkunniga låtskrivare och producenter från Sverige och UK.

Highlights:· Över 45 miljoner streams i över 80 länder· Utnämnd till Sveriges nästa pophopp av olika medier· Debuterade för ett 1,5 år sen med de självsäkra singlarna ”Don´t Mind Me” och ”Selfish” – båda med starka budskap ur en ung kvinnas perspektiv· Nyligen samarbetat med italienska Merk & kremont – singeln ”NUMB” som släpptes i våras· Samarbetat med danska Alexander Oscar – sålt platina i DK och guld i NO· Åkt på turné i UK och Tyskland tillsammans med ett av Irlands största popband ”Picture This”· Uppträtt på bl a: Brilliant Minds, Gröna Lund, Sommarkrysset, Rockbjörnengalan etc· Skriver med namnkunniga låtskrivare som skrivit åt bl a Kylie Miogue, Zara Larsson, etcetera.


Andra läste också