- Since 1998 -

Hammarby Sjöstad börjar ta form

Who we are

Det är enkelt att säga att vi är bäst, störst och vackrast. Men genom att visa fakta som stöder våra argument blir kommunikationen både trovärdig och intressant. Använd gärna dessa fakta när du berättar om Hammarby Sjöstad.

Why we are

Vill du gå ut och ta en drink eller dansa, lyssna på livemusik eller bara ut och umgås med vänner på kvällar och helger, finns en rad olika nattklubbar och caféer att besöka både i Hammarby Sjöstad och dess omnejd. T ex. Nattklubb Colosseum på Tolv vid Globen.

Where you are

Ta en paus och andas ut med dina nära och kära på något av alla restauranger,  fik och kaféer i Hammarby Sjöstad. Vi har besökt dem samtliga och du ser våra tips ovan i menyfältet. Ta även del av Sjöstadskartan för att finna just din favorit i Hammarby Sjöstad.

How it starts

Jonny Bothin startade Sjöstadsbladet på nätet redan 2003. Tanken var att skriva ner viktig information på hemsidan som han själv kunde ta del av. Fler och fler besökte sidan.  Och resten  är historia. Nu finns Sjöstadsbladet även som magasin.

Hammarby Sjöstad

Redan 1990 påbörjades utvecklingen av internationellt uppmärksammade Hammarby Sjöstad, ett av Stockholms största stadsutvecklingsprojekt.

Hammarby Sjöstad

En världsunik stadsdel

Boende

De 31 december 2017 bodde 18 648 personer i Hammarby Sjöstad. 11 424 var i åldern 25-64 år.

Statistik

Antal födda minskar i Hammarby Sjöstad och antal som går bort har ökat.

Hammarby Sjöstad via Sjöstadsbladet
Boende i Hammarby Sjöstad

Hammarby Sjöstad är en naturlig utvidgning av Stockholms innerstad och området kommer 2020 att vara fullt utbyggt med cirka 11 000 lägenheter för drygt 25 000 invånare och 150 000 m² arbetsplatser. År 2025 planeras tunnelbanan vara i drift i Hammarby Sjöstad med två uppgångar.

Sjöstadens lokaltidning Sjöstadsbladet

Statistik Hammarby Sjöstad
Boende i Hammarby Sjöstad

Byggt utifrån ett hållbarhetsperspektiv

Redan under OS-planerna var det tänkt att miljöaspekterna skulle ta stor plats när Hammarby Sjöstad anlades. Detta prioriterades också när området väl började byggas. Hammarby Sjöstad skulle bli en modern stadsdel, byggd utifrån ett hållbarhetsperspektiv där den senaste miljötekniken användes. Man ville bygga resurssnålt, energieffektivt och utan användning av miljöskadliga ämnen.

Foto

Bilder är tagna av Hammarby Sjöstads lokaltidning Sjöstadsbladet och dess fotografer.

Video

Video är tagna av Hammarby Sjöstads lokaltidning Sjöstadsbladet och dess fotografer.

Web Design

Sidan är tillverkad av Hildegard Media som ger ut Hammarby Sjöstads lokaltidning Sjöstadsbladet

Hammarby Sjöstad
Ekonomi Hammarby Sjöstad
Stäng meny
Translate »