Succé för Järv Äventyr i Hammarbybacken


Järv Äventyr startade 2021 med en idé om att sänka tröskeln till ett aktivt friluftsliv för vanliga motionärer kompisgäng och familjer. Glöm marathon-sträckor och blodsmak i munnen, hos Järv Äventyr är fokus på glädje, samarbete och gemenskap. Inspirerat av Wild kids, Sveriges starkaste familj och Mästarnas Mästare har Järv Äventyr skapat ett helt nytt outdoor-koncept  som genomförs i lag och kallas Äventyrstävlingar. Järv Äventyr finns på fyra av SkiStars destinationer, först ut är Järv Hammarbybacken där redan 100 lag är anmälda! 


När Järv Äventyr startade för ett år sedan hade de målet klart för sig – att sänka tröskeln till ett aktivt friluftsliv. En äventyrstävling som genomförs i lag tillsammans med andra, där grundreceptet är glädje, gemenskap, utmaning och att ge minnen för livet. Det ligger helt i linje med SkiStars satsning Sports & Adventure.


– Tävlingar och lopp som utmanar pannbenet finns det i överflöd. Att prata längsta sträckan, höjdmeter eller hårdaste utmaningen känns passé. Vi vill få vanliga motionärer och aktiva familjer att uppleva glädjen när de tillsammans korsar mållinjen.Alla som varit med och lärt sitt barn att cykla, simma och åka skidor, känner igen lyckoruset att tillsammans med sitt barn ha klarat av en utmaning. Det är den grundkänslan vi vill skapa med Järv Äventyr!  säger Jonas Svengård, Creative Director på Järv Äventyr.


Vandring i naturen och på fjället har fullkomligt exploderat senaste åren. En trend som Järv Äventyr hämtat inspiration ifrån. Men man har även adderat andra utmaningar som kommer med jämna mellanrum längs vägen, för att motivera trötta ben. Fysisk aktivitet varvas med hjärnstarka uppgifter. Perfekt för både kropp och knopp!

– Utmaningarna inspireras av tv-programmen Wild Kids, Sveriges Starkaste Familj och Mästarnas Mästare. Vi har valt bort det mest fysiskt krävande och fokuserar på klurigheter, allra helst ska barnen klara av utmaningarna bättre än sina föräldrar. Tävlingarna riktar sig till alla, vanliga motionärer och familjer, säger Henrik Fredriksson, VD på Järv Äventyr.

Järv Äventyr och SkiStar gör en äventyrstävling mitt i Stockholm!SkiStar står värd för Järv Hammarbybacken där Nackareservatet bjuder på finfina stigar, Sickla sjön härligt kajakvatten och makalös utsikt över bland annat Globen. Perfekt miljö för ett Järv Äventyr! Just nu är 100 lag anmälda till äventyrstävlingarna 14-15 maj, och det droppar in nya anmälningar i princip varje dag, flest i startgruppen Järv Familj från 7 år.

– Järv Hammarbybacken ska bli otroligt kul att arrangera, vår idé att sänka tröskeln för äventyr i naturen verkar som att många familjer och kompisgäng i Stockholmsområdet uppskattar. Vi tror att fler än 150 lag (550 deltagare) kommer att stå på startlinjen under helgen. Det kallar vi en otrolig succé för ett nystartat tävlingskoncept, säger Jonas Svengård, Järv Äventyr.

Om Järv Hammarbybacken, så fungerar äventyrstävlingen:Järv Hammarbybacken är i Nackareservatet finfina stigar och upp på Hammarbybackens topp. Utmed färden ska laget utföra 8 uppdrag och leta efter sex gömda skattkistor som ger tidsavdrag, paddla kajak till Sickla strand är ett av uppdragen. Alla i laget måste hänga ihop och uppdragen görs tillsammans, de blir en perfekt paus för att samla energi. Vinnande lag blir de som kommer i mål på snabbast tid, de som har bäst laganda och de som har bäst samarbete.

Startgruppen Järv Kompis vänder sig till kompisgäng och familjer med tonårsbarn, rekommenderad yngsta ålder är 14 år. Totala sträckan är 15 km. 

Startgruppen Järv Familj vänder sig till familjer, rekommenderad yngsta ålder är 7 år. Totala sträckan är 9 km 

Äventyr med Järv under 2022Ramsvik på Västkusten 30 April-1 Maj, Hammarbybacken i Stockholm 14-15 maj, Sälen 2-3 juli, Åre 12-13 augusti, Trysil 3-4 september


Andra läste också