Texas Longhorn har idag ett 30-tal produkter i dagligvaruhandeln


Restaurangkedjan med fokus på amerikansk mat har idag 32 restauranger runtom i Sverige och lika många produkter i dagligvaruhandeln.

Inget går väl upp mot en riktiga Texas-klassikern möra och kladdiga babyback ribs. Texas Longhorns Original Ribs har varit med dem sedan deras första restaurang öppnade 1994 och blivit en av deras mest populära produkter. Ribsen kokas i öppen gryta, precis som hemma i Texas, där alla restprodukter filtreras bort. Kvar blir en renare kvalitetsprodukt med mer smak. Ribsen penslas sedan med deras egen steak sauce baserad på deras grundare Philips familjerecept från San Antonio.

” Ett enkelt sätt att sätta smak på grillmenyn är att välja bland alla färdiga kombinerade grillsåser och glazer.”

Så här tillagar du ribsen Ta ut Texas Original Ribs ur förpackningen och lägg i en ugnfast form. Värm i ugnen i cirka 10 minuter vid 200 grader. Du hittar en extra steak sauce i förpackningen om du vill ha ännu mer smak. Servera gärna med deras coleslaw, steak sauce, en majskolv, pommes frites och en god sallad. En garanterad succé och glöm inte att det är roligare att äta med händerna, för som Texasborna brukar säga – dining is only fine if it is laid back.

BBQ Brisket är hickoryrökt oxbringa i tunna saftiga skivor. Oxbringan röks varsamt hos Texas Longhorn över en glödande hickoryved i upp till 12 timmar. Där kryddas den med Texas hemgjorda Rub och den självklara favoriten BBQ Steaksauce.

I Texas äter man BBQ brisket tillsammans med få tillbehör för att ge köttet det fokus den förtjänar. Man föredrar dock brisket mellan två krispiga toast tillsammans med grönsaker, coleslaw och med pommes frites som tillbehör. Du värmer den enkelt i stekpanna 3-4 minuter eller i ugnen på 180 grader i 7-8 minuter. Garanterat en ny favorit för hela familjen.

Det finns såser och så finns det såser. Vi på Butiksnytt vågar hävda att deras cheddarostsås är snudd på beroendeframkallande, framför allt som dipp till nachos. Ostsåsen är baserad på rik och krämig béchamelsås (mjölk, smör, ost) cirka 70 % och innehåller högkvalitativ cheddarost med rik smak. Den är kryddad med jalapeno från peru för att ge en extra hetta.

Tomater, lök, paprika, några vitlöksklyftor, salt och peppar – där har du grunden till deras chunky salsa. De färskt skurna grönsakerna bevarar ger ett unikt crunch i den kallblandade salsan. Vi på Butiksnytt vågar påstå att deras salsa är en unik smakupplevelse. Den är färsk och du hittar den bland kylda såser i hyllan. Ett måste om du vill fresta dina gäster med lite Texas nachos. Time to get messy…

Här har man fått till en söt och krämig gräslöksdressing baserad på mayonaise och rik och krämig crème fraiche. Kryddad med gräslök, vitlök och citronjuice för utsökt smak. Bara fantasin kan stoppa dig om du vill krydda till den lite extra men vi tycker den är godast så här. Mycket smakfull och ett perfekt tillbehör till såväl sallader som Texas Longhorns nachos eller till Chilin. Servera till fredagen och se vad som händer när familjen smakar.


Andra läste också