Tre starka idrottsförbund i unikt samarbete med Fabege i Hammarby Sjöstad


Svensk Friidrott, Svensk Simidrott och Svensk Orientering delar sedan sju år tillbaka lokaler i Fabeges fastighet i Hammarby Sjöstad. Nu utvecklar de tre förbunden sitt samarbete genom att teckna ett gemensamt samarbetsavtal med stadsutvecklaren Fabege. Fabege blir officiell samarbetspartner och sponsor inte bara till ett, inte till två utan till tre stora svenska idrottsförbund med nästan 2000 föreningar och mer än 650 000 medlemmar.

– Vi är glada att vi fick till stånd det här avtalet, förhoppningsvis kan detta vara ett första steg till fler förbundsövergripande marknadssamarbeten, säger Svensk Simidrotts förbundschef Mikael Jansson.

De tre organisationerna – Svensk Friidrott, Svensk Simidrott och Svensk Orientering – bidrar till att många ungdomar idrottar, har stort engagemang inom parasport och arbetar med ledarutveckling, vilket alla är fokusområden för samarbetet med Fabege.

– I rollen som stadsutvecklare har Fabege ett naturligt fokus på människor och vad som får oss att må bra i vår vardag. Därför är vi mycket glada över att vi nu utvecklat vår långa relation med förbunden så att fler kan få möjligheten att upptäcka glädjen som ett aktivt sportande och föreningsliv innebär, säger Stefan Dahlbo, VD och koncernchef för Fabege.

Svensk Friidrotts generalsekreterare Stefan Olsson:- Jättebra att vi får till det här samarbetet! Roligt också att vi tre förbund som delar lokaler knyts ännu närmre. Det här avtalet visar på möjligheter till fler och fördjupade samarbeten gemensamt för friidrott, simning och orientering.

– Det känns väldigt bra att det här avtalet är på plats! Vi ser fram emot ett långsiktigt samarbete som blir givande för alla parter, säger Svensk Orienterings förbundschef Susanne Söderholm.

FOTO: Kirsti Ringhög


Andra läste också