Tungt beväpnad polis i Hammarby Sjöstad


En stor polisinsats pågick under lördagskvällen i Hammarby Sjöstad. Tungt beväpnad polis med förstärkningsvapen deltog. – Det här var en bevakningsåtgärd i ett led i en pågående förundersökning som pågått i flera månader, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl.

Under lördagskvällen hade polisen en stor insats i Hammarby Sjöstad. Tungt beväpnad polis befann sig på platsen. De stod på pass och en del gick runt och två poliser med gevär låg på taket ovanför ett parkeringsgarage.

Polisen är väldigt förtegen om insatsen.

Stationsbefälet i polisområde Stockholm Syd uppger att man fick in ett samtal från allmänheten klockan 20.23 om en pistolbeväpnad person. Polisens ledningscentral berättar dock att ”vapenärendet är avfört” och att insatsen inte hade något med det larmet att göra.

– Det här var en bevakningsåtgärd i ett led i en pågående förundersökning som pågått i flera månader, säger Jens Mårtensson, vakthavande befäl på ledningscentralen.

Man vill i övrigt inte kommentera ärendet.

– Vi har bevakningsåtgärder och det är allt jag har att säga. Man genomför en brottsutredning, och med hänsyn till förundersökningen väljer vi att inte lämna fler kommentarer, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Insatsen avslutades vid 23-tiden. Enligt Sven-Erik Olsson greps ingen i ärendet.


Andra läste också