Vulkanutbrott i Hammarbybacken


En kärleksvulkan på Hammarbybacken – ja, det ingick i konstnären John La Briolas konstprojekt som nu är inspelat. Syftet med filmen är att visa kärleken i, vad han anser vara, en mörk tid.

”The Human Love Volcano” är ett projekt skapat av amerikanske multi-konstnären John La Briola – eller hans alter-ego Mr. Alanzo.

– Mr Alanzo är mitt alter ego. Han är en idealist med stort hjärta och är mycket mer excentrisk än mig, säger Briola.

Projektet utspelas på Hammarbybacken och idén har han haft i flera år år men han trodde aldrig att det skulle bli i den här skalan.

– Jag har alltid älskad vulkaner och jag visste att jag ville filma – men det växte och tillslut blev projektet större än jag hade förutsätt, säger han.

Till sin hjälp har två företag sponsrat med lampor och ljusslingor som de medverkande fäst på sig. I lysande röda sken rör de sig ner från Hammarbybacken, bildar olika formationer till kulissen av stämningsfull musik.

– Det är en metafor för kärlek, säger han. Kärleken har en okontrollerbar kraft – det exploderar.

Anledning till projektet är att John La Briola tycker vi lever i en mörk värld idag. Och att filmen, för honom, vill visa att det fortfarande finns kärlek.

– Det är ekonomiska problem, global uppvärmning, politiker som säger en sak men gör en annan. 2014 är ett tufft år för kärlek, säger han. Så jag vill att det ska vara en upplyftande påminnelse, det kan låta en enkelt, men att kärleken är vägen att gå.

TEXT: Kevin Wedin


Andra läste också