Willys pilottestar självscanning med mobilen


Nu lanserar Willys Scan & Go – självscanning och betalning direkt med mobilen via Willys app – till att börja med i tre pilotbutiker i Göteborg, Halmstad och Nacka. Avsikten är att rulla ut lösningen på bred front under nästa år.

Willys nya digitala tjänst Scan & Go innebär att kunden scannar varorna med sin egen mobiltelefon. Efter avslutad inköpsrunda sker betalningen direkt i appen – via Klarna eller med betalkort – och kunden kan därefter promenera ut ur butiken, utan att stå i kassakö.

Thomas Evertsson, vd på Willys.  

– Att scanna sina varor själv är väldigt uppskattat bland våra kunder. Med Scan & Go vill vi erbjuda våra kunder ett smidigt alternativ till självcanning och betalning. Idag är vi vana vid att använda våra mobiltelefoner i olika vardagliga situationer, så för många kan detta bli ett lättillgängligt sätt att korta ner inköpstiden. På sikt kan det här också bli ett sätt för oss att erbjuda självscanning även i butiker som inte har några andra självscanningslösningar, säger Thomas Evertsson, vd på Willys.  

Scan & Go är integrerad i Willys befintliga app och blir därmed i pilotbutikerna tillgänglig direkt för alla kunder som har laddat ner Willys-appen.

I veckan lanseras Scan & Go till att börja med i tre Willys-butiker – Willys Elisedal i Göteborg, Willys Sickla i Nacka och Willys Halmstad Öster. Planen är att utöka testet till ytterligare ett tiotal butiker senare under hösten för att därefter förfina funktionen innan Scan & Go rullas ut på bred front i fler butiker under 2021.  


Andra läste också