Snittutropspriset i Hammarby Sjöstad är cirka 5 445 200 kr. Det tar 12 dagar i genomsnitt att sälja en bostad och 0 säljare har valt att sänka sitt utropspris. De senaste två månaderna har det kommit in 98 slutpriser/lagfarter för Hammarby Sjöstad.

TILL SALU
Styrbords­gatan 4
5 495 000 kr
83½ m², 3 rum
Lägenhet, Hammarby Sjöstad
Visning; Söndag 3/1, 12:00
Mäklare; Ilirjana Breznica
0704-99 79 28
ilirjana.breznica@notar.se

6 tips, så höjer du värdet på din bostad inför försäljningen

Filip Ullhag, Fastighetsmäklare, Mäklarhuset .

Tips 1 – Rensning & styling När det är dags att presentera din bostad från sin bästa sida – ska inte fokus vara på prylarna. Stylingen handlar inte bara om att det ska vara tilltalande i lägenheten utan att attrahera en så bred målgrupp som möjligt. Första steget (efter städning) är att rensa undan i bostaden så mycket som möjligt. När du känner att du nästan städat undan för mycket, tar du lite till. Några saker som i regel alltid helst ska tas bort är porträttavlor, vissa böcker, alkohol, köksknivar, sladdar, fjärrkontroller, stora köksmaskiner, toalettpapper och hygienartiklar. Tillför sedan passande mängd blommor, neutrala textilier, kuddar i soffa och säng, levande ljus, kryddväxter i köket och den där mysiga hotellbäddningen. Det finns mängder med professionella stylister som kan hjälpa med stylingen (både rensa och tillföra), prata med din mäklare så har de säkert en kontakt. Jag jobbar personligen med två utvalda, superduktiga stylister som hjälper mina kunder när varken tid eller lust finns.

Tips 2 – Ytoptimering/renovering Gör det bästa av ytan i bostaden, så spekulanterna uppskattar planlösningen och funktionaliteten. Finns möjlighet att göra ett till sovrum på något sätt? Få plats med ett hemmakontor/arbetshörna? Du behöver inte alltid göra renoveringen själv utan be din mäklare upprätta en alternativ planlösning som visar på bostadens potential. Viktigt att den inspirerande, alternativa planlösningen faktiskt blir bättre än nuvarande och att optimeringen inte blir för kostsam. Då tar kunderna höjd för renoveringskostnaden när de lägger bud. Det lönar sig inte alltid att t.ex flytta kök om det är mycket komplicerat att dra vattnet till det nya köket. Kom ihåg att föreningen i regel alltid behöver godkänna större renoveringar, t.ex ingrepp i bärande konstruktioner eller flytt av rör. Det lönar sig inte alltid att renovera, ibland säljs “renoveringschanser” till högre slutpriser än nyrenoverade objekt. Ta hem en mäklare innan du sätter igång!

Tips 3 – Välj rätt mäklare Det enskilt viktigaste beslutet du kan göra inför försäljningen är att välja rätt mäklare för uppdraget. Det finns flera faktorer att ta ställning till som du som säljare bör kolla upp innan du skriver på förmedlingsuppdrag, detta kan göras genom att fråga mäklaren samt att googla mäklaren för att se track record. Hur stor andel nöjda kunder har mäklaren? Hur aktiv är mäklaren? Hur många försäljningar har mäklaren haft i ditt område? Hur är strategin i budgivningsprocessen? Hur kommer bostaden marknadsföras? Hur håller mäklaren visningen? Besök gärna en av mäklarens visningar så får du se hur hen presterar när det gäller.

Tips 4 – Bilderna Effekten jag vill åt som mäklare är att kunderna blir positivt överraskade på visning, därför är en verklighetstrogen presentation av bostaden otroligt viktigt. Om bilderna framställer bostaden på ett överdrivet vinklat sätt (t.ex genom att framställa mindre rum som större och fokusera för mycket på detaljer) kommer kunderna inte att få en rättvis uppfattning inför visningen. Då finns risken att fel kunder kommer på visningen och det säger ju sig självt, utfallet kan bli lidande. Fråga din mäklare hur hen jobbar med fotograferingen och vilken som är den troliga förstabilden på annonsen som ska attrahera kunderna att just klicka sig in på din annons.

Tips 5 – Tillträdesflexibiltet Om du säljer innan du köper, är det en mycket god idé att undersöka en alternativ boendelösning ifall det skulle krävas. På så sätt kan mäklaren fokusera 100% på att maximera slutpriset och inte lösa tillträdespusslet. Det är dumt att vara tvungen att stänga dörren till en kund som vill betala mer bara för att det blir praktiskt svårt. Jag har haft kunder som checkat in på lägenhetshotell för att de fått så bra betalt, men samtidigt varit tvungna att sälja först för att veta vad de kan lägga för bud på nästa bostad..

Tips 6 – Förbered försäljningen Höj värdet på din bostad genom att fota upp lägenheten när den är som allra finast. Har du en lummig innergård, uteplats eller balkong bör foto tas sen vår/sommar/tidig höst. Genom att göra klart annonsen är du också startklar och kan agera på samma marknad som du nyss köpte på. Ingen vill köpa på toppen och sälja på botten.