Vi åt en ”hållkäften burgare” i sjöstan


Vid slussen i Sickla kanal mitt i Hammarby Sjöstad – i ett modernt trähus finner du Restaurang Göteborg. Här serveras mat i världsklass och i baren samsas intressanta viner, drinkar och ölsorter. En fräsch och annorlunda restaurang, som måste upplevas.

Lär känna restaurang GÖTEBORG

Restaurang Göteborg: Foto: Kirsti Ringhög.

Restaurang Göteborg ligger med sitt sjönära läge på en brygga längst upp i Sickla Kanal vid slussen på en helt underbar plats. Hit kan du ta dig med både båt och buss och tvärbanan, precis som i Göteborg. Här sitter du med fördel ute i solnedgången och dricker gott och äter färska räkor och andra sommar rätter. Det är härlig och en gästvänlig stämning.

Restaurang Göteborg: Foto: Kirsti Ringhög.

Restaurang Göteborg och dess personal har verkligen lyckats bygga upp en fantastiskt skön miljö och atmosfär i sjöstan. Här njuter du i solen på deras härliga uteservering, här finns flytvästar, metspön så man kan fånga sig en egen öring och allt som hör sommaren till. Extra roligt är att de har ett telefonnummer som är ett 031- nummer fast de ligger mitt i Hammarby Sjöstad.

Du finner restaurangen på Midskeppsgatan 31 och du når bordsbokningen på telefon: 031-13 99 33.

Vi på lokaltidningen Sjöstadsbladet hade en trevlig middag på Restaurang Göteborg vid Slussen i Sickla kanal mitt i Hammarby Sjöstad. Vi valde att prova deras Fisk- och skaldjursgryta för 235 kr, vilken var fylld med räkor, blåmusslor, fänkål, morötter och krutonger. Grytan var smakrik och havets delikatesser var perfekt tillagade. Det var en läcker kombination av havets smaker och grönsaker.

Restaurangbilaga Hammarby Sjöstad.

Vi beställde också deras GBG Cheeseburgare för 185 kr, som serverades med GBG:s emulsion, husets picklade gurka, tomat, cheddarost, rödlök och rostad potatis. Cheeseburgaren var saftig och smakfull, helt enkelt en “håll käften burgare”. Den hade en välbalanserad kombination av ingredienser och tillbehör. Den picklade gurkan gav en trevlig syrlighet och den rostade potatisen var ett välkommet alternativ till vanliga pommes frites.

Restaurang Göteborg erbjuder en trevlig atmosfär med en vacker utsikt över Sickla kanal. Personalen var vänlig och serviceminded. Priserna för maten var rimliga med tanke på kvaliteten och portionernas storlek. Sammantaget var det en lyckad middagsupplevelse och vi skulle definitivt rekommendera Restaurang Göteborg till andra som är ute efter god mat och en trevlig atmosfär.


Andra läste också