Eaterygruppen byter namn till Teser Group


Moderbolaget i koncernen, där Eatery Sverige, Incontro, Memorio och Magnus Johanssons Bageri och Konditori ingår, byter namn till Teser Group. Tidigare bar koncernmodern namnet Eatery Sverige Group AB, vilket nästan identiskt matchade ett av koncernens fyra dotterbolag, Eatery Sverige AB.

Styrelseordförande för Teser Group AB, Martin Sandgren, utvecklar: ”Gruppen har vuxit snabbt under de senaste åren och består idag av fyra olika verksamheter med olika profiler och kundgrupper. I många sammanhang har vi lite slarvigt kallat oss Eaterygruppen, men det namnet har inte varit registrerat som firmanamn. Nu väljer vi att döpa om vårt moderbolag till Teser Group, vilket också ger oss möjlighet att växa vidare inom såväl befintliga som nya områden.”


Teser Group inkluderar idag fyra verksamheter, var och en med sin distinkta profil och inriktning.

Eatery Sverige AB driver konceptrestauranger för mat och möten med lokal prägel. Företaget har för närvarande 16 restauranger och konferensställen från Åre i norr till Malmö i söder, både egna och franchisetagare. Under 2023 lanserades Eatery Garden på Arlanda, en variant av konceptet. Dessutom inkluderar företaget företagsrestauranger som Social Kitchen, ett samarbete med Schibstedt. Eatery-enheter välkomnar totalt mellan 5000 och 6000 gäster dagligen.

Incontro AB tillagar mat för offentligt finansierade verksamheter såsom förskolor, skolor och äldreboenden. Varje dag tillagar Incontros kockar närmare 40 000 portioner mat till Sveriges unga och äldre.

Memorio AB ansvarar för driften av konferens- och festanläggningarna van der Nootska Palatset, Villa Graninge och Cedergrenska Tornet. Dessutom erbjuder Memorio cateringtjänster för konferenser och fester, inklusive evenemang på 7As anläggningar i Posthuset och Odenplan samt matservering på Soppteatern på Stockholms Stadsteater och på Lilla Klara.

Magnus Johansson

Magnus Johanssons Bageri och Konditori AB levererar bullar, bröd och bakverk till både interna enheter och externa kunder. Företaget inkluderar även Magnus Johanssons prisbelönta glass- och konfektyrtillverkning. Nyligen utökades kapaciteten med ett stort bageri i Huddinge, förutom enheterna i Hammarby Sjöstad.

För mer information om verksamheten, besök www.tesergroup.com.

Text: Charlotte Lindmark – Sjöstadsbladet


Andra läste också