Besök på Psoriasisföreningen i Hammarby Sjöstad


Tisdagen den 5 januari träffade Sjöstadsbladets Jonny Bothin chefsjuksköterska Mona Strindsäter på Psoriasisföreningen i Hammarby Sjöstad för en exklusiv och öppenhjärtlig intervju där hon med värme bland annat berättar om Psoriasisföreningens nya lokal i Hammarby Sjöstad, och vad man ska göra om man misstänker att man har psoriasis.

Intervjun genomförs i deras nyöppnade mottagning på Aktergatan 19, ett stenkast från hållplats Sickla kaj och snett emot Sjöstadskapellet. Det märks att Mona Strindsäter är nöjd med läget och deras nya mottagning. Tidigare fanns deras verksamhet i Enskede. Mona Strindsäter berättar att det blivit ett stort lyft för både patienter och personal. Fler anställda och möjlighet att ta emot fler patienter. Det blev effekterna när Psoriasisföreningens i Enskede flyttade in i nya lokaler i ett av Stockholms mest expansiva områden, Hammarby Sjöstad.

Ibland kan man se att huden fjällar eller att olika typer av rodnad har uppstått. Andra vanliga symtom är klåda, rodnad, hudförhårdnader och bestående torr hud.

Mona Strindsäter är chefsjuksköterska i Hammarby Sjöstad på deras klinik.

– När man kommer till oss kan man komma direkt från gatan som vi brukar säga. Vi erbjuder olika behandlingar främst ljusbehandlingar, man går tre gånger i veckan, oftast. På vår sköterskestyrda mottagning kan man även få träffa en dermatologläkare, vi har fyra timställda läkare. Hos oss får patienterna ljusbehandling, salva, avfjällning och möjlighet att träffa läkare som kan ordinera biologiska läkemedel, etcetera, säger Mona Strindsäter.

Hur upptäcker jag om jag har Psoriasis?
– Typiska symtom på hudsjukdomen är fjällande, rodnade hudförändringar och alla områden på kroppen kan drabbas, en viss ärftlighet har betydelse. Psoriasis varierar mycket från person till person. Sjukdomen är ärftlig men den smittar inte. Det är vanligt att få fjällande utslag som kan sitta varsomhelst på kroppen, men de förekommer ofta symmetriskt.

Man har avtal med Stockholms läns landsting. Frikort gäller. De erbjuder också vård till patienter med privat sjukvårdsförsäkring och till privatbetalande patienter.

Historia
Psoriasisföreningen i Stockholms län har sedan 1973 bedrivit icke-vinstdrivande-vård, med vårdavtal med Stockholms Läns Landsting. En hög medicinsk kompetens, kombinerat med sjuksköterskestyrd vård och korta beslutsvägar kännetecknar våra fem öppenvårdsmottagningar. Vi tar emot patienter med psoriasis och många andra huddiagnoser.

ÖPPETTIDER
Måndag och onsdag 07.00-20.00
Insläpp fram till 19.00
Tisdag och torsdag 08.00-20.00
Insläpp fram till 19.00
Fredag 07.00-18.00
Insläpp fram till 17.00
Dag före röd dag håller mottagningen
öppet 07.00-18.00.
Insläpp fram till 17.00

Tror du att du har Psoriasis?
Du kanske redan vet att du har det? I båda fallen är du välkommen till deras mottagning i Hammarby Sjöstad. Man kan komma direkt, utan varken remiss eller tidsbeställning eftersom de har drop-in men ring gärna innan och hör med dem när det passar bäst att du kommer.

Har du frågor eller vill boka tid?
För mer information eller bokning. Telefon: 08-448 07 33. Eller kontakta receptionen på Aktergatan 19. Du läser mer på deras hemsida: www.psoriasisforeningen.se Du följer dem på Instagram och Facebook
https://www.instagram.com/psoriasisforeningen/
https://www.facebook.com/psoriasisforeningenistockholmslan/


Andra läste också