LINK Arkitekturs flyttar in


Idag flyttar LINK Arkitekturs Stockholmskontor in i nya lokaler i Hammarby Sjöstad.

Kontoret tar plats i den ombyggda Trikåfabriken vid Mårtensdal i Hammarby Sjöstad. När behovet av nya lokaler uppstod fanns en fin möjlighet i samma stadsdel som företaget redan är etablerade.

LÄS OCKSÅ: Alexander Landborn blir ny hållbarhetschef

Test-bed under två år

Regionchef Linda Santesson.

– Planen är att sitta i den här lokalen under två års tid för att sedan flytta igen, till en närliggande fastighet som vi är med och utvecklar. Under den här tiden får vi möjlighet att utforska hur vi vill att vårt framtida kontor ska se ut och fungera. Pandemin har skänkt ett nytt ljus över kontorsarbetsplatsen och det vill vi ta tillvara på. Vi tror att efter Corona är vårt kontor – den fysiska mötesplatsen – extra viktig och central för att bidra till social gemenskap samt för att facilitera de processer som fortfarande fungerar bäst i fysiska möten. Framförallt kreativa möten och processer. Vi ser framför oss hur framtidens arkitektkontor i långt större grad än idag är en sjudande hot-spot av kreativitet. På det tillfälliga kontoret skapar vi en test-bed för att hitta de bästa lösningarna för hur vi vill jobba framöver, berättar regionchef Linda Santesson.

LÄS OCKSÅ: Årets finalister till Stockholmsbyggnad 2020

Ett hållbart kontor

Med hållbarhet som högsta prioritet, byggs ett tillfälligt kontor upp där inredningen antingen kan flyttas med eller tas över av nästa hyresgäst. ”Allt som inte är återbruk ska vara av trä” – en klimatneutral kontorsinredning är målbilden för det nya kontoret.

Från och med idag är den nya besöksadressen Virkesvägen 2, 120 30 Stockholm.
Postadressen förblir densamma: Box 92126, 120 08 Stockholm


Andra läste också