En Smakresa vid Hammarbybacken: Allé Pizzeria imponerar på en kall torsdagskväll


En kylig torsdagskväll begav vi oss till Hammarby Sjöstad och den charmiga restaurangen Allé Pizzeria vid Lugnets allé 20. Utanför passerade skidklädda människor på väg till Hammarbybacken, och vi steg in i en varm atmosfär där ägaren Ghassan personligen tog hand om oss.

Allé Pizzeria

Ghassan utstrålade en passion för både förstklassig service och utsökt matlagning. Vi lät oss förtrollas av deras kebabtallrik för 125 kronor, en fullträff. Därutöver testade vi en tallrik Falafel med pommes för samma pris. Lena njöt av en perfekt al dente Carbonara för 135 kronor, medan Charlottes smaklökar fick en varm explosion av smaker från en vackert dekorerad Vegetariana-pizza för 129 kronor.

Charlotta blev glatt överraskad.

Allé Pizzeria har specialiserat sig på kebab, gyros, sallader, hamburgare, pastarätter och pizzor, och deras passion för god mat är tydlig i varje tugga. Restaurangen är öppen varje dag från tidig morgon till kväll och samarbetar även med Foodora för de dagar då tiden inte tillåter ett avkopplat besök.

Stort urval av matträtter

Med sina tapetdekorationer som hyllar pizzans konst är Allé Pizzeria en plats där varje måltid blir en smakresa. Det är säkert att säga att vi kommer återvända för att njuta av deras läckerheter igen och igen.

Man sitter bokstavligen i en pizza-miljö

Text: Charlotte Lindmark – Sjöstadsbladet


Andra läste också