Ligula’s Hotell Ansluter sig till Best Western Plus i Historiskt Samarbeta


Från och med den 1 januari 2024 kommer fem av Ligula’s hotell att byta varumärke till Best Western Plus. Särskilt noterbart är att Park Inn i Hammarby Sjöstad kommer att omvandlas till Best Western Plus Park Inn i Hammarby Sjöstad i början av det nya året.

Hotell ParkInn i Hammarby Sjöstad
Best Western Plus Park City Hammarby Sjöstad. Foto: Sjöstadsbladet

En ny strategisk allians skapas vid årsskiftet när BWH Hotels Scandinavia och Ligula Hospitality Group går samman för att skapa starka kommersiella synergier. Det övergripande målet med detta partnerskap är att stärka varje hotells ställning genom att dra nytta av BWH:s internationella nätverk och lokal närvaro.

De hotell som ansluter sig till Best Western Plus från och med 1 januari inkluderar Radisson Blu Hotel Lund, Park Inn by Radisson Malmö, Park Inn by Radisson Copenhagen, Park Inn by Radisson Hammarby Sjöstad och Park Inn by Radisson Solna. Totalt tillför dessa hotell 1152 rum till BWH:s gäster och medlemmar.

Johan Michelson, VD för BWH Hotels Scandinavia

– Vi ser fram emot att påbörja detta samarbete med Ligula Hospitality Group. Genom att kombinera våra resurser och expertis kommer vi att kunna erbjuda betydande kommersiellt värde,” säger Johan Michelson, VD för BWH Hotels Scandinavia. ”Vi ser verkligen fram emot att välkomna de nya hotellen till Best Western Plus-gemenskapen.

Flygplan genre foto Bromma Flygfält
Park Inn i Hammarby Sjöstad. Foto: Sjöstadsbladet

Det förväntade samarbetet förväntas stärka konkurrenskraften och närvaron på den skandinaviska hotellmarknaden. Ligula förväntas dra nytta av BWH:s förståelse för operatörens behov genom att integrera de fem hotellen i sitt nätverk.

Üwe Löffler, VD för Ligula Hospitality Group

Üwe Löffler, VD för Ligula Hospitality Group, kommenterar samarbetet:

– Vi är nöjda över att inleda detta samarbete med BWH och ansluta oss till deras nätverk. Det är en spännande möjlighet för oss att dra nytta av deras flexibilitet och effektiva kostnadsstruktur. Med deras starka lokalanknytning ser vi fram emot gemensam framgång.

Ligula Hospitality Group är moderbolag i en växande privat koncern som äger, förvaltar och utvecklar varumärken och koncept inom hotell- och restaurangnäringen. Ligula driver för närvarande 45 hotell i Sverige, Danmark och Tyskland. Mer information finns på ligula.se. Best Western Plus representerar deras 4-stjärniga hotell med extra bekvämligheter, inklusive restauranger, träningsmöjligheter, avkoppling och konferensmöjligheter på alla sina hotell.

Text: Redaktionen – Sjöstadsbladet


Andra läste också