Sjöstadsföretaget Gordon och Apotek Hjärtat i nytt samarbete


I en julig satsning inleder Sjöstadsföretaget last mile-företaget Gordon ett samarbete med Apotek Hjärtat för att erbjuda temperaturkontrollerade hemleveranser av läkemedel till Apotek Hjärtats kunder. Sjöstadsbon Ali Ghoce, VD på Gordon, uttrycker entusiasm över samarbetet och efterfrågan på temperaturkontrollerade läkemedelsleveranser.

Gordon Delivery i Hammarby Sjöstad

”Gordon täcker större delen av den nordiska marknaden med temperaturkontrollerade hemleveranser av mat och läkemedel som handlas på nätet. För att säkerställa att leveranserna håller en jämn temperatur använder Gordon sig av en så kallad aktiv kylkedja; alla terminaler är kylda, och hela fordonsflottan består av kylbilar,” förklarar Ghoce.

GORDON OCH APOTEK HJÄRTAT I NYTT SAMARBETE FÖR TEMPERATURKONTROLLERADE HEMLEVERANSER AV LÄKEMEDEL

Gordons egenutvecklade temperatursensor, HotBot, gör det möjligt för trafikledningen att följa temperaturen i fordonen i realtid och agera direkt vid eventuella problem. Det innovativa systemet minskar förpackningsmängden genom att eliminera behovet av kylmedel som is, vilket i sin tur minskar vikten av transporterat gods och eliminerar användningen av stora kylväskor.

Att hantera läkemedel kräver särskild kompetens, och Gordons förare är därför utbildade i GDP (lagstiftning för distribution av läkemedel) vid Gordon Academy för att säkerställa hög kvalitet i hela distributionskedjan.

Genom det nya samarbetet kommer Apotek Hjärtat att kunna erbjuda temperaturkontrollerade hemleveranser av läkemedel till över 90 % av Sveriges befolkning.

”Linda Gimeno, affärsutvecklare på Apotek Hjärtat, framhåller fördelarna med det nya samarbetet och möjligheten att erbjuda kunder större valfrihet vid beställning. Valet av Gordon som samarbetspartner för kylleveranser var självklart, tack vare den obrutna kylkedjan som både våra kunder och vi som apotek kan känna oss trygga med,” avslutar Gimeno.

Text: Charlotte Lindmark – Sjöstadsbladet


Andra läste också