IKEA snart en hållplats bort


Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med IKEA Sverige, som öppnar en stor planeringsstudio i växande Sickla. På dryga 700 kvadratmeter erbjuds personlig service och rådgivning med fokus på kök, sovrum och förvaring. Etableringen av IKEA i Sickla är en del av Atrium Ljungbergs strategiska satsning på Sickla som destination för heminrednings- och köksintresserade.

IKEA öppnade en planeringsstudio i Bromma Blocks i somras.
Foto: Pressbild

IKEA Sveriges planeringsstudio öppnar under vintern 2021/2022 och kommer att ligga i Magasinet i Sickla. I den cirka 700 kvadratmeter stora studion kommer heminredningsspecialister finnas på plats för att hjälpa kunder att planera och beställa mer komplexa heminredningslösningar för kök, sovrum och förvaring.

– Genom närvaron i Sickla kommer vi att för första gången finnas fysiskt i de östra delarna av Storstockholm. Därmed kommer vi närmare fler stockholmare där de lever, bor och arbetar, säger Cia Fritzson Gårdnäs, regionchef på IKEA Sverige.  

IKEA blir ett välkommet tillskott till Sicklas utbud av heminredning och kök. Bland övriga köksaktörer i Sickla återfinns HTH KökBallingslövMarbodalPuustelliEtt vackert kökElectrolux samt Epoq hos Elgiganten och flera andra. Tillsammans med IKEA skapar de en tydlig destination för köksintresserade i centrala och östra Stockholm.

– Vi är jätteglada att hälsa IKEA välkomna till Sickla. Vi ser redan idag att många reser till Sickla för att få inspiration och rådgivning kring just planering av kök. Det personliga mötet i kombination med den fysiska platsen och uppbyggda miljöer är något kunderna sätter stor vikt vid. Med IKEA på plats så stärks Sickla ytterligare som destination för både köksälskare och heminredningsintresserade, säger René Stephansen, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Sickla.


Andra läste också